Duhovnost

I NAJMANJE STVARI OSTAJU ZABILJEŽENE ZAUVIJEK

Napravi nešto za Boga već danas Svaka naša gesta koju smo napravili za Boga nepromjenjiva je i vječna

I NAJMANJE STVARI OSTAJU ZABILJEŽENE ZAUVIJEK Napravi nešto za Boga već danas

Foto: Pixabay

 

Zauvijek će biti u Bibliji tekst o tome da su neki drvosječe isjekli drvene motke za Boga i Bog im to neće zaboraviti. Promisli, obične drvene motke od bagremova drveta – i Bog ih nikada neće zaboraviti! I čak ako bi mu danas donio samo grančicu koju si našao kraj puta i rekao mu s kajanjem: „Ah, Gospodine, nemam danas nikakav cvijet za tebe, imam samo to, pogledaj!“ – tada će ondje gore, u nebu, neki anđeo otvoriti knjigu života i zapisati to s ozbiljnošću: „Donio je danas grančicu, i to će ostati zauvijek!“

…bilo što što čovjek radi za Boga iz ljubavi – to ostaje zauvijek u Božjoj knjizi!

Možda sam trivijalan, ali je važno da to dobro razumiješ: bilo što što čovjek radi za Boga iz ljubavi – to ostaje zauvijek u Božjoj knjizi! Tog jutra, kad sam to shvatio, osjetio sam se nevjerojatno sretan. Te riječi su rasvijetlile svojim svjetlom tamu mojeg uma i zahvaljujući njima razumio sam to da je svaka naša gesta koju smo napravili za Boga nepromjenjiva i vječna. Odmah sam napisao i pisma prijateljima na tu temu, jer sam želio podijeliti tu radost.

Želim svim srcem raditi i najmanje stvari za Isusa, koje će ga učiniti sretnim, jer biti sretan znači učiniti sretnim nekoga koga se veoma, veoma voli

Napravi nešto za Boga već danas! Ja sam tako htio napraviti nešto za Boga tog jutra, da bi to moglo ostati zauvijek! Da. Želim svim srcem raditi i najmanje stvari za Isusa, koje će ga učiniti sretnim, jer biti sretan znači učiniti sretnim nekoga koga se veoma, veoma voli. A ako je taj netko sam Bog i ako Boga usrećuješ, onda je tvoja sreća neusporediva s bilo kojom drugom srećom!
Mogao sam to poglavlje nasloviti potpuno obrnuto, naprimjer: „Želiš li biti sretan?“ To bi dobro izgledalo u sadržaju knjige i sigurno bi svi rado započeli čitati knjigu od tog poglavlja! Ali ja sam naslovio drugačije i započeo od kraja. Spomenuo sam dvije drvene motke, napravljene da bi usrećile Boga. I dobro je tako, jer je to ispravan redoslijed: najprije misliti o Bogu, a tek poslije toga o sebi. Treba prvo misliti na sreću Boga, pa tek onda na vlastitu. Jer ako Bog bude sretan zbog toga što ti radiš, vjeruj mi, onda ćeš i ti biti sretan.

Od duha do uha 3dUlomak iz knjige „Od Duha do uhaˮ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh