Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE

Nakon sudjelovanja na tečaju „Ljubav i poštovanje“ primjećujem brojne plodove i blagoslove u našem braku „I dalje sam svjesna suprugovih mana, ali sada sasvim drugačije reagiram na njih - s manje kritiziranja, ljutnje, shvaćajući da smo različiti…“

Nakon sudjelovanja na tečaju „Ljubav i poštovanje“ primjećujem brojne plodove i blagoslove u našem braku

Foto: Shutterstock

 

Zahvalna sam Gospodinu što smo suprug i ja imali priliku sudjelovati na tečaju „Ljubav i poštovanje“. I danas, nekoliko mjeseci nakon tečaja, vidim plodove i blagoslove u našem braku. Zahvaljujući lekcijama na susretima, zajedničkim zadacima, ali i iskustvima drugih parova u našoj grupi, naš je bračni odnos postao zrelijim. Najviše su mi se u srce urezale dvije stvari: „ludi krug“ – koji je revolucionarno otkriće za mene (tijekom bračnog konflikta sâm spomen da smo ušli u „ludi krug“ zaustavlja svađu, kao da nam razbistri pogled i usmjeri razgovor prema rješavanju problema), te predivna spoznaja da moja ljubav prema suprugu ne bi trebala ovisiti o njegovoj ljubavi prema meni, nego prije svega o mom odnosu s Gospodinom. Ljubav je Božja zapovijed a poslušnost Bogu uvijek donosi obilat rod i pravu radost.

Razumijevanje različitosti

I dalje sam svjesna suprugovih mana, ali sada sasvim drugačije reagiram na njih – s manje kritiziranja, ljutnje, shvaćajući da smo različiti, da svi imamo slabosti, da svi znamo biti zavedeni i da padamo u zamku oholosti; više smo skloni rušiti nego li graditi. Predavanje Nevenke Dautanac na kraju tečaja o različitim osobnostima potpuno mi je promijenilo pogled na ljude koji su drugačiji od mene, pa tako i na mog supruga i jako mi je dragocjeno. Danas suprug i ja komuniciramo zrelije, s više razumijevanja i to mi je prelijepo. Zadnja lekcija tečaja o opraštanju također je ostavila dubok trag na mene i jako puno mi znači. Zahvalna sam voditelju koji je podijelio svoje iskustvo opraštanja roditeljima, nakon čega sam počela razmišljati kakav sam roditelj i kakav roditelj želim postati, kakve terete stavljam na djecu i kako to ispraviti, a sve se to može primijeniti i na bračni odnos. Opraštati na Božji način iscjeljuje srce, ozdravlja odnose i donosi mnoge blagoslove.

Od srca zahvaljujem voditeljima tečaja. Njihova skromnost i jednostavnost u vođenju naše male grupe pomogla nam je da se otvorimo i podijelimo svoja iskustva s povjerenjem. I hvala od srca na molitvama na kraju svake lekcije – nitko od nas nije mogao ostati ravnodušan na molitve srca koje su nas zasigurno približile Bogu, obogatile zajedništvo u grupi i još više potaknule na molitvu u braku. Neka vam Gospodin stostruko uzvrati.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected].

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, te prijavama možete saznati ovdje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: [email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati). 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh