Duhovnost

VELIČA DUŠA MOJA GOSPODINA...

Najvažnija poruka koju sam primio od evangeličkog pastora „Gradi s Isusom, na Isusu“

Foto: Walkerssk - Pixabay

Foto: Walkerssk – Pixabay

 

Pridruži se, ostani i gradi

Prvotno proroštvo koje je označilo početak zajednice Magnificat, a glasi: „Gradi s Isusom, na Isusu“, podsjeća me na važnu pouku koju sam prije mnogo godina primio od jednog evangeličkog pastora. Govorio je o našoj pripadnosti Božjoj obitelji i izgradnji kršćanskih zajednica. Rekao je kako je tajna uspješnog graditelja u tome što je usredotočen na tri riječi: „pridruži se, ostani i gradi“.

To znači imati vrijeme osobne molitve, redovito posjećivati susrete zajednice i sudjelovati u radu i poslanju zajednice

Zajednica

Prije svega, potrebno je „pridružiti se“ Isusu i braći i sestrama. Tako nastaje zajednica. To znači živjeti svoj uobičajen svakodnevan život s Isusom i posvetiti mu vrijeme na konkretan način, a ne samo teoretski. To znači imati vrijeme osobne molitve, redovito posjećivati susrete zajednice i sudjelovati u radu i poslanju zajednice. To znači dijeliti život s braćom i sestrama i biti učinkovita zajednica.

To znači ustrajati u tim stvarima, čak i u teškim vremenima, a možda i s teškim ljudima

Ostati u zajednici

Zatim treba „ostati“ s Isusom i braćom i sestrama u zajednici. To znači ustrajati u tim stvarima, čak i u teškim vremenima, a možda i s teškim ljudima, kao što nas Sveto pismo podsjeća: I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela te ne propuštamo svojih sastanaka, kako je u nekih običaj, nego se hrabrimo, to više što više vidite da se bliži Dan. (Heb 10, 24-25)

Tek nakon što smo se „pridružili“ ostalima u Kristovu tijelu i „ostali“ s njima, oprostivši bilo kakve uvrede ili greške naše braće i sestara, moći ćemo doista „graditi“ Gospodinovo kraljevstvo na ovom svijetu

I konačno, treba „graditi“. Tek nakon što smo se „pridružili“ ostalima u Kristovu tijelu i „ostali“ s njima, oprostivši bilo kakve uvrede ili greške naše braće i sestara, moći ćemo doista „graditi“ Gospodinovo kraljevstvo na ovom svijetu.

Ulomak iz knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh