Preporučamo

PREPORUČAMO

Najprodavanije knjige iz Biblioteke Figulus u 2018. godini U nastavku vam donosimo 10 naslova iz naše biblioteke koje ste najviše tražili u protekloj godini

Najprodavanije knjige iz Biblioteke Figulus u 2018. godini
  1. „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“ (ženska i muška verzija)

Na vrhu liste najprodavnijih knjiga u izdanju Biblioteke Figulus nalazi se knjiga „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“, autorice Sarah Young. Prošle smo godine knjigu tiskali ponovno, ovoga puta u novom ruhu! Odlučili smo ju izdati i u ovim luksuznijim izdanjima kako bi bila što trajnija i što privlačnija, kako bi i vanjski izgled odavao vrijednost njezina sadržaja. Htjeli smo da lijepo izgleda i zbog toga kako bi bila primjeren dar za raznovrsne prigode. Ako je nekome poklonite, otvarate lijepu mogućnost da će je ta osoba ako ne odmah, onda jednog lijepog dana početi čitati i iz nje crpsti blago za vječnost. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju/ njemu treba poštovanje“

Hit knjiga o braku našla se na drugom mjestu. Milijuni supružnika koji su pročitali tu svjetsku uspješnicu, ustvrdili su da bi im brak bio u mnogočemu bolji da su je pročitali odmah na početku braka. Čitajući knjigu, shvaćamo da naš supružnik može imati vrlo izražene potrebe, koje nama mogu izgledati potpuno nelogične i nebitne, a koje – ako se potrudimo ispuniti ih – mogu u potpunosti promijeniti bračni odnos. Knjiga je toliko oduševila jednoga zagrebačkog župnika da ju je naručio za svaku obitelj u svojoj župi. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Čuti Boga u snovima“

Knjiga „Čuti Boga u snovima” praktičan je i koristan vodič za razumijevanje jezika kojim Bog govori noću. Poučnim primjerima i nevjerojatnim pričama, ispričanima jednostavnim i živim jezikom, Mark Virkler i njegova kći Charity Kayembe pomoći će nam prepoznati prevažnu poruku koju nam Bog šalje u snovima. Počnite još danas slušati Boga u svojim snovima. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Ljubav i poštovanje u obitelji (Roditelji čeznu za poštovanjem, djeca trebaju ljubav)“

Na četvrtom se mjestu našla još jedna uspješnica dr. Emersona Eggerichsa. Autor je potpuno uvjeren da Biblija sadrži tajnu zdrava i sretna obiteljskog života te je svoju djecu odgajao prema biblijskim načelima. U ovoj knjizi navodi primjere iz vlastitog iskustva, kao i iz iskustva svoje supruge i troje djece. Knjiga pogađa bit obiteljskih problema, vodi obitelj da postane funkcionalna na način kako je to Bog zamislio. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Želim da živiš“

Knjiga „Želim da živiš“ autora Josipa Lončara, svojevrsni je molitvenik u kojem, za razliku od većine drugih molitvenika, ne govorimo mi Bogu, nego Bog progovara nama i treba ih shvatiti u smislu: Možda bi ti Isus u tvojoj sadašnjoj situaciji govorio upravo ovako. Knjiga se sastoji od dvadeset meditacija nastalih na osnovu razmatranja Božje riječi. U meditacijama se ne radi o izravnom Božjem govoru. Knjiga je namijenjena ljudima dobre volje koji žele uspostaviti prisniji odnos s Bogom, a posebno onima koji se zbog bilo kojeg razloga nalaze u bezizlaznoj životnoj situaciji. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Ono najvažnije“

Pater Augustyn Pelanowski u knjizi „Ono najvažnije“ poziva nas da spoznamo ono što je NAJVAŽNIJE – u ovom vremenu kada sve prestaje biti važno. Stalno smo opterećeni trčanjem za onim što smatramo najvažnijim – za poslom, obitelji, novcem. Pritom stalno imamo dojam da je ‘ispario’ još jedan dan, tjedan, mjesec… i da nam je ono najvažnije ponovno izmaknulo. Vidi ono što je najvažnije i dopusti da uđe u tvoj život, izliječi te i oslobodi! Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Majke i sinovi“

Dr. Emerson Eggerichs je kroz svoje knjige već milijunima bračnih parova prenio biblijsko shvaćanje ljubavi i poštovanja, koje je preobrazilo njihove odnose, a sada primjenu tih istih načela objašnjava kroz još jedan od najvažnijih ljudskih odnosa, onaj između majke i sina. Ova knjiga objašnjava kako se sinu obraćati s poštovanjem te donosi brojna svjedočanstva majki koje su te savjete poslušale. Sin zna da ga majka voli, no ponekad se pita poštuje li ga ona. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Nema više vremena!“

Knjiga „Nema više vremena!“, patera Augustyna Pelanowskog, poziv je na obraćenje – dok još imamo vremena: „Prije nego što dođe tren kad će mnogi od nas reći: ‘Više nema vremena’, molim Isusa da onima koji žele pročitati ili poslušati ovaj tekst da vremena za razmišljanje o neposrednoj budućnosti, jer zasigurno će sve ovisiti o odlukama srca i savjesti donesenima u ovom momentu. Uvijek je važnije ono što ne znamo od onoga što nam je poznato.” (Autor) Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Što s đavlima i vračarskim urocima?“ Pastoralne smjernice jednog egzorcista

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika. Namijenjen je: svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla; onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje; pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla; članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave. Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

  1. „Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“

Premda je izdana krajem 2018. godine, knjiga poljskoga pavlina našla se među top 10 najprodavanijih knjiga u protekloj godini. Otac Pelanowski ni u jednoj svojoj knjizi ne govori toliko o milosrđu kao u ovoj. On nam pomaže da ovladamo tim kršćanskim umijećem – znati biti istinski milosrdan prema drugima i prema sebi. „Samo u onome u čemu smo sami pobijedili možemo pomagati pobijediti i drugima.“ (Autor) Više o knjizi možete saznati ovdje.

 

Sve knjige u izdanju Biblioteke Figulus možete pronaći ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh