Duhovnost

KONKRETAN SAVJET

Kako najlakše prepoznati da se radi o opsjednuću, a ne o psihičkoj bolesti Ako u svojoj okolini prepoznate nekoga sa sličnim ponašanjem, postoji jednostavan način da provjerite radi li se možda o đavolskom tlačenju

Kako najlakše prepoznati da se radi o opsjednuću, a ne o psihičkoj bolesti

Foto: Shutterstock

 

 

Ako u svojoj okolini prepoznate nekoga sa sličnim ponašanjem, postoji jednostavan način da provjerite radi li se možda o đavolskom tlačenju. Iako nije uvijek uspješno, u većini slučajeva je siguran pokazatelj.

Blagoslovljena sol i voda

Takvim je osobama potrebno, bez njihova znanja, u hranu i piće stavljati blagoslovljenu sol i vodu i zatim promatrati hoće li biti kakvih reakcija. Ako tako blagoslovljenu hranu ili piće budu odbili, ili imali bilo kakove neuobičajene reakcije, tada najmanje nekoliko mjeseci trebate voditi dnevnik u kojem ćete precizno zapisivati sve što ste činili i kakve su na to bile reakcije. Reakcijama trebaju prisustvovati barem dvije osobe, koje će moći posvjedočiti ono što su vidjele.

Napominjemo da se kroz čitavo to vrijeme nikako ne trebamo odati, kako ta osoba ne bi saznala što radimo. Naime, postoje psihički bolesnici koji nisu pod utjecajem demonskih sila, ali iz određenih razloga vole svoje stanje tako prikazivati. Ako saznaju što radite, oni će odglumiti reakcije kako bi vas naveli na krivi zaključak. Zato je u tom procesu potrebno nekoliko puta primijeniti običnu vodu i običnu sol koju ćete upotrijebiti iz one posude u kojoj inače držite blagoslovljenu sol i vodu, i zatim promatrati reakcije. Ako se uvjerite kako osoba reagira samo na stvarno blagoslovljenu sol i vodu, tada svoj izvještaj pokažite svojem župniku i od njega zatražite pomoć. On će za vas moliti otkletvene molitve kako bi dodatno provjerio stanje, ili će vas poslati nekome za koga smatra da je u tome iskusniji, ili će vas pak uputiti na biskupski ordinarijat.

Što ako vas župnik odbije

Ako vas župnik odbije i ne shvati ozbiljno, trebate otići biskupu. Svakako bi bilo dobro da župniku sva svoja zapažanja pošaljete poštom, kako bi sve imao napismeno, i tako imao vremena na pravi način o svemu promisliti, a u slučaju da vas odbije, kako biste isto pismo mogli proslijediti svom biskupu. Ako vas i biskup odbije (što je teško moguće, ali se ipak zna dogoditi), trebate otići do nekog svećenika koji održava karizmatske duhovne obnove, ili potražiti mišljenje nekog od slovenskih egzorcista, jer mi ne znamo tko je u Hrvatskoj egzorcist kome biste se mogli javiti za pomoć. Napominjemo da će vas oni drage volje primiti i provjeriti što se s vama događa.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book (br. 30).

Najčitanije

Na vrh