Duhovnost

Najkorisnija vježba za vječno spasenje – u ovo su se uvjerili antički oci Trebamo to činiti čim se probudimo ujutro te u svakoj svojoj potrebi i brizi, bilo duhovnoj bilo vremenitoj, osobito kada vidimo da nas muči kakva napast ili strast

Najkorisnija vježba za vječno spasenje

Foto: Pixabay

onaj tko se hoće spasiti, treba uvijek reći: „Bože moj, pomogni mi.“

Otac Rodriguez izjavljuje da su se antički oci, koji su bili naši prvi duhovni učitelji, savjetovali među sobom da vide koja je vježba korisnija i potrebnija za vječno spasenje. I uvjerili su se da je to često i kratko ponavljanje Davidova zaziva: „Gospodine, priteci mi u pomoć.“ Stoga, onaj tko se hoće spasiti, treba uvijek reći: „Bože moj, pomogni mi.“ Trebamo to činiti čim se probudimo ujutro te u svakoj svojoj potrebi i brizi, bilo duhovnoj bilo vremenitoj, osobito kada vidimo da nas muči kakva napast ili strast.

„ponekad sa strelovitom molitvom zadobiva milost prije negoli s mnogim drugim dobrim djelima“

Sveti Bonaventura kaže da se „ponekad sa strelovitom molitvom zadobiva milost prije negoli s mnogim drugim dobrim djelima“. Sveti Ambrozije dodaje da „dok molimo, već zadobivamo, jer moliti znači primiti“. Stoga sveti Ivan Zlatousti piše da „nitko nije moćniji od onoga tko moli, jer tko moli, sudjeluje u Božjoj moći“.

Iz knjige „Razgovarati s Bogom“ sv. Alfonza Marije Liguorija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh