Recenzije knjiga

JESI LI STVARNO DOBRO?

NEŠTO POSEBNO IZ FIGULUSA! Čitajući ovu knjigu osjećat ćete se kao da razgovarate s najboljim psihoterapeutom Ova knjiga govori o onome o čemu je danas itekako potrebno govoriti - o mentalnom zdravlju. Otvara jedan sasvim novi pristup prikaza ove teme među vjernicima. Autorica u knjizi dijeli s čitateljima svoje životno iskustvo, psihološka saznanja i ljubav prema ljudima ukoričene s ciljem da biste živjeli autentičnim, cjelovitim i zdravim životom. Ona stručno vodi ljude procesom dubinskoga samouvida. U ovoj će knjizi to isto napraviti s vama. Možete biti daleko bolje od pukoga „OK“, tj. „dobro“, a Debra će vam pokazati kako...

Foto: Figulus

Foto: Biblioteka Figulus

 

Biblioteka Figulus, nakon uspješnice „Tri koraka do prave ljubavi”, upravo je izdala još jednu knjigu popularne autorice Debre Filete, licencirane savjetovateljice, govornice, i stručnjakinje za partnerske odnose. Po samom naslovu knjige možeš osjetiti da će zainteresirati mnoge: Jesi li stvarno dobro?

U predgovoru, koji je napisao pastor i svjetski poznat autor – Levi Lusko, ističe kako kroz ovu knjigu autorica pomaže shvatiti tko ste zapravo kompletni vi: tijelo, duša, um i srce. I baš poput stolice, koja služi svojoj svrsi samo kada su joj sve četiri noge ispravne, uvidi koje će Debra podijeliti s vama pomoći će vam dijagnosticirati koja je od vaših četiriju „nožica“ možda kraća od ostalih i treba potporu. Ne vrijedi vam ništa usredotočiti se samo na duhovni život ako vam je tjelesno ili emocionalno zdravlje kaotično.

Važnost savjetovanja

Često kao vjernici u crkvi tražimo duhovna rješenja za svoje tjelesne ili emocionalne probleme. Možda uopće nemate problema s tlačenjem demona, nego ste samo dehidrirali. Molitva je svakako važna, ali ne zaboravimo ni savjetovanje. Nitko neće reći slabovidnoj osobi da ispravi vid citatima iz Biblije, nego da si kupi naočale, a neobično je kako su stigmatizirani oni koji liječe kemijski disbalans u tijelu. Debra nam pomaže umaknuti zamci ograničenih i pogrešnih shvaćanja. Nije niti/ni, nego i ovo/i ono.

Molitva je važna, ali važno je i savjetovanje. Pripadati nekoj skupini u crkvi važno je, ali možda su jednako važni i lijekovi, ovisno o tome u kakvu se stanju nalazite. Postoji stara uzrečica kako su u postolara najgore cipele. Lako se može dogoditi da sebe stavite na posljednje mjesto, a profesija vam je da se brinete o drugima. Kod ove knjige najviše volim što ruši taj stereotip. Debra iskreno i bez uljepšavanja progovara s kojim se poteškoćama borila i kako nastoji u svojemu životu primijeniti savjete koje kao savjetovateljica od srca preporučuje svima nama. Nadam se i molim da
ćete uspjeti snažno otvoriti svoje srce, dušu i um dok krećete na ovaj put kako biste bili pripravni za sve ono što Isus želi
izvesti u vama. Čvrsto vjerujem da vas na kraju puta čekaju veća radost i mir.

Čitajući ovu knjigu, osjećat ćete se kao da razgovarate s ponajboljim psihoterapeutom. Debra nam u ovoj knjizi pokazuje koliko su naše duhovno, tjelesno, emocionalno i mentalno zdravlje međusobno isprepleteni, a sve je potkrijepila osobnim primjerom te bogatim iskustvom savjetovateljice. Knjiga obiluje mudrošću, znanjem i praktičnim alatima koji vam već danas mogu promijeniti život”, Christine Caine, osnivačica kampanje A21 i inicijative Propel Women.

Jesi li spreman/spremna?

Teme ove knjige, napominje autorica, su za ljude koji su spremni promišljati, propitivati se i rasti. Ljude koji ne uzmiču pred izazovima i ne boje se iskoračiti iz svoje zone ugode. Ljude koji su spremni novim očima promotriti sebe i Božji plan za njihov život. Ljude koji suvoljni suočiti se s teškim pitanjima i kopati duboko kako bi odgovorili na pitanje: Jesi li stvarno dobro?

Jesi li jedan/jedna od njih? Ako je tvoj odgovor potvrdan, kreni… U biblioteci Figulus nabavi svoj primjerak. Neka te Gospodin iscijeli kako samo On zna, svakom stranicom i svakim poglavljem ove knjige

Klikom na gumb informiraj se o cijeni ili prolistaj knjigu prije kupnje

Prijavite se na newsletter biblioteke Figulus i prvi saznajte za nove naslove, pogodnosti i popuste! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh