Duhovnost

JOSIP LONČAR

Na Svetoj Misi možemo zadobiti oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe Jedino nas Bog poznaje do kraja i jedino on može iscijeliti i osloboditi našu dušu i dati joj dubok nutarnji mir i radost. Zato je i za ovu nakanu silno važna dobra priprema.

Na Svetoj Misi možemo zadobiti oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe

Foto: Shutterstock

 

Ogroman se postotak vjernika bori s nemirom, strahovima, tjeskobom te raznim vrstama depresije. Uzroci tih problema mogu biti različiti: duboke nutarnje rane, stresan način života, negativna životna iskustva, doticaj s okultnim…

Tijekom cijele Svete Mise možemo prebivati u Bogu, prebivati u njegovu miru, slušati i primati njegove svete riječi. Isusov mir, koji svijet ne poznaje i ne može dati, i njegove svete riječi, njegova milost – ulaze u našu ranjenu dušu poput infuzije, poput sokova koji iz trsa ulaze u lozu i donose život. Jedino nas Bog poznaje do kraja i jedino on može iscijeliti i osloboditi našu dušu i dati joj dubok nutarnji mir i radost. Zato je i za ovu nakanu silno važna dobra priprema.

Ovdje bih želio napomenuti da je Bog stvorio i lijekove i liječnike te da liječenje nikako ne trebamo zapostaviti niti ga prekinuti bez izričite dozvole liječnika, neovisno o tome radi li se o duševnoj ili tjelesnoj bolesti. Međutim, iako lijekovi i liječnici bez dvojbe čine svoj dio, često do potpunog izlječenja ili oslobođenja neće doći ako Bogu ne prepustimo da učini svoj dio.

Iz knjige „Sveta Misa. Najsvetija stvar na svijetu“ Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh