Duhovnost

JOSIP LONČAR

Na krizmi primamo darove Duha Svetoga, ali oni ostaju u nama zapečaćeni do trenutka kad srcem odlučimo da se njima želimo služiti „Mislim da se možemo složiti da nas Duh Sveti savršeno poznaje i da neće početi surađivati s nekim tko ga iskreno ne želi, ne cijeni njegove darove, nije na njima iskreno zahvalan i ne čezne za njima.“

Na krizmi primamo darove Duha Svetoga, ali oni ostaju u nama zapečaćeni do trenutka kad srcem odlučimo da se njima želimo služiti

Foto: Shutterstock

 

(…) Svaki dar Duha Svetoga poput skupocjenog je vozila ili stroja. Tako je od trenutka krizme u našoj duhovnoj garaži parkirano sedam novih vozila, poput automobila, kamiona, autobusa, kombija, brodova, helikoptera, bagera ili bilo čega drugog korisnog nama i drugima. Na krizmi primamo sve te darove, no oni u nama ostaju zapečaćeni do trenutka kad stvarno svim srcem odlučimo da se želimo njima služiti. Tek tada Bog skida pečat s njih i tek ih tada možemo početi upotrebljavati.

Mislim da se možemo složiti da nas Duh Sveti savršeno poznaje i da neće početi surađivati s nekim tko ga iskreno ne želi, ne cijeni njegove darove, nije na njima iskreno zahvalan i ne čezne za njima. Ti su darovi za nas sasvim besplatni, no trebali bismo znati da su ipak plaćeni. Isus ih je „platio‟ svojom krvlju.

Iz knjige „Sila odozgor“ (novo, izmijenjeno izdanje) autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh