Brak i odnosi

NIJEDNA TVOJA BOL NIJE BILA UZALUD

Moraš se odreći samoga sebe, moraš shvatiti od koga tražiš život Stvar je u tome hoćeš li živjeti prema svome srcu ili uzdajući se u Boga

U trenutku kada je njezin suprug bio najnepodnošljiviji, upravo je tada stigao kolega koji ju je obasipao komplimentima...

Foto: Unsplash, Jeremy Bishop

 

U trenutku kada je njezin suprug bio najnepodnošljiviji, upravo je tada stigao kolega koji ju je obasipao komplimentima, koji je znao vidjeti sve što je Caterina činila – da, on ju je razumio – kojemu je bila predivna, lijepa kao žena drugoga muškarca. Klasika, recimo (đavao nije baš maštovit). Činilo se da im je sve zajedničko, čak i hod u vjeri, i stoga sigurno me neće željeti odvesti u krevet, mislila je Caterina, kojoj bi bilo lakše odoljeti tipu muškarca koji izričito traži ljubavnicu. Naprotiv, izgledao je poput viteza na bijelome konju, besprijekoran muškarac koji ju je volio i bio je spreman prije umrijeti nego je prisiliti da ostavi supruga. (…)

Stvarnost udane žene jest činjenica da je jedno tijelo sa svojim suprugom

Caterina se čvrsto držala onoga što je oduvijek znala: nikada se ne uzdaj u ono što osjećaš. Budi poslušna svojoj stvarnosti. Stvarnost udane žene jest činjenica da je jedno tijelo sa svojim suprugom. Ako su tu i djeca, ona to potvrđuju na opipljiv način, no i ako ih nema, isto je, čak i ako ih ne možeš dodirnuti. (…) Unatoč brojnim pogreškama, razgovorima s njime koje nije trebalo voditi, unatoč svim jutrima kada se oblačila i šminkala za njega, unatoč svemu, ostala je uz supruga. Brojni su je prijatelji štitili, molili za nju, podržavali je. U tim je trenutcima kušnje važno moliti neke osobe da te zaštite.

Također je izuzetno važno i da ti netko otkrije rasplet i otvori ti oči: taj plemeniti vitez na bijelome konju, da je bio toliko plemenit, trebao je dati petama vjetra i maknuti se od udane žene, voli li je zaista kao što kaže, a ne iskorištavati njezinu slabost.

(…)

odreći se same sebe, onoga zbog čega je izgledalo da živi, svojega idola

Međutim, bit će da je to bila molitva prijatelja ili tko zna kakva milost, Cate je prionula uz Riječ Božju, kada kaže da pšenično zrno ne donosi rod ako ne umre. Očito, prihvatila je umrijeti, odreći se same sebe, onoga zbog čega je izgledalo da živi, svojega idola – taj je čovjek bio idol savršene veze, koja očito ne postoji, poznato je da princ na bijelome konju pri prvome pranju blijedi…

(…) Stvar je u tome hoćeš li živjeti prema svome srcu ili uzdajući se u Boga. (…)

Moraš umrijeti, moraš se odreći samoga sebe, moraš shvatiti od koga tražiš život. I ona ga je počela tražiti od Gospodina

Dobro koje proizlazi iz svake naše žrtve, posebno kada je izbor toliko životan, neizmjerno je dobro, čiji je opseg neprocjenjiv u trenutku kada kažemo ‘da’, jer se dobro širi i, poput krške rijeke, čak i kada se čini da sve umire, ponovno izvire, veća i snažnija. Nakon te mračne noći Caterina sada voli svojega supruga kao nikada prije. Prošla je vrlo napornu obuku… naučila je zatvoriti svoje srce pred maštarijama i voljeti svoju stvarnost, vidjeti sve ono što Matteo, njezin suprug, čini za nju i djecu: zahvalnost je trening predvodnika proboja. Moraš umrijeti, moraš se odreći samoga sebe, moraš shvatiti od koga tražiš život. I ona ga je počela tražiti od Gospodina.

Iz knjige „Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud“ autorice Costanze Miriano. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila , odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh