Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

TO JE REZIDBA! Koju kušnju danas živiš? Kako je živiš? Ustraj u molitvi i ostani vjeran Isusu i vidjet ćeš nagradu! Kako bismo sve više i više rasli u vjeri po kojoj donosimo sve veće i obilnije grozdove, Otac nas kuša. TO JE REZIDBA!

vinograd

Iv 15,1-8

Kad sam bio mali, otac me često vodio u vinograd.
U mjesecu veljači (ako se dobro sjećam) bila bi rezidba vinove loze. Odrezane grane bi se spaljivale, ali ne potpuno, jer su se od njih radili vrlo mali ugljeni. Trsovi bi ostali goli, a ja nisam shvaćao zašto. Onda bi, s proljećem, iz trsova nicale nove mladice koje bi, kako bi tjedni prolazili, rastući, postajale loze iz kojih bi potom nicali grozdovi koji bi sazreli drugom polovicom rujna.

Od Isusa primamo limfu potrebnu za donijeti slatki plod ljubavi

Gledati loze pune grozdova bilo je veličanstveno. Dan berbe bio je vrijeme velikog slavlja. Isus, da bi nam objasnio da bez Njega ne možemo učiniti ništa svetog i milog Ocu nebeskom, uspoređuje se s trsom. Štoviše, On izjavljuje: „Ja sam trs, a vi loze; bez mene ne možete učiniti ništa svetoga“. Od Isusa primamo limfu potrebnu za donijeti slatki plod ljubavi. Stoga ako ne ostanemo duboko sjedinjeni s Isusom, osušit ćemo se kao loze odvojene od trsa.

Prije svega, što je ova limfa koja nam omogućava da činimo djela vječnog života? To je Duh Sveti koji nam, dolazeći u nas, daje da činimo ona ista Isusova djela

Prije svega, što je ova limfa koja nam omogućava da činimo djela vječnog života? To je Duh Sveti koji nam, dolazeći u nas, daje da činimo ona ista Isusova djela. Duh Sveti je veliki dar kojeg nam Otac nebeski daje zahvaljujući smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Što Isus traži od nas kako bismo ostali duboko sjedinjeni s Njim? Traži da čuvamo njegovu Riječ bez ‘ako’ i bez ‘ali’. Kako bismo sve više i više rasli u vjeri po kojoj donosimo sve veće i obilnije grozdove, Otac nas kuša. TO JE REZIDBA! Koju kušnju danas živiš? Kako je živiš? Ustraj u molitvi i ostani vjeran Isusu i vidjet ćeš da će, za nagradu, biti nevjerojatna berba (Duhovi). Amen. Aleluja.

Duh Sveti je veliki dar kojeg nam Otac nebeski daje zahvaljujući smrti i uskrsnuću Isusa Krista

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh