Osobni razvoj

S. BISERKA JAGUNIĆ

MOLITVA ZA DUHOVNO ISCJELJENJE Isuse, tebi predajem prve tri godine svojeg života Prođimo svoj život po etapama s Isusom i postanimo svjesni da je On bio u svim teškim momentima našeg života uz nas. Podijeliti život na razdoblja znači da ne moramo odjednom proći cijeli život, nego u jednoj molitvi molimo od začeća do rođenja, zatim od rođenja do treće godine itd. Pritom zamolimo Gospodina da popravi sve ono što je bilo pogrešno u odgoju, da iscijeli sve što je bilo patnjom ranjeno, da nadoknadi sve ono što nam je nedostajalo. Prolazimo svoj život s Isusom, ne opisujući teške trenutke, jer Isus ih poznaje bolje od nas. Umjesto toga molimo ono najvažnije – ozdravi, popravi i nadoknadi. Na kraju zahvalimo Isusu što nas liječi. Molimo svojim riječima temeljnu molitvu za duhovno iscjeljenje koja bi mogla glasiti ovako:

Foto: Unsplash, Jill Sauve

 

Donosimo vam primjer molitve za duhovno iscjeljenje prve tri godine života: 

Isuse, tebi predajem prve tri godine svojeg života kojih se ne sjećam, ali po pričanju starijih znam da sam se sramio/sramila oca jer je bio siromašan, nezaposlen ili alkoholičar.
Oče, ozdravi moj pogrešan odnos s ocem koji je u mojoj najranijoj dobi bio odsutan, na ratištu, radu na terenu ili u inozemstvu pa mi je bio stranac kojeg sam se bojao/bojala.
Iscijeli strah od oca jer je bio prestrog i zahtjevan, nasilan, pa sam ga čak i mrzio/mrzila.

…ispuni prazninu mojeg srca dubokim iskustvom očinske ljubavi, kao što si ti, Isuse, iskusio ljubav svojeg Nebeskog Oca

Pomozi mi da oprostim svojem ocu i ispuni prazninu mojeg srca dubokim iskustvom očinske ljubavi, kao što si ti, Isuse, iskusio ljubav svojeg Nebeskog Oca.
Ozdravi osjećaj bespomoćnosti kad sam pokušavao/pokušavala braniti majku od oca alkoholičara u njihovim svađama. Uđi u trenutke kad su me plašili svim i svačim govoreći da nisam dovoljno dobar/dobra.

Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se mogu suočiti sa svim kušnjama, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati

Oslobodi me da mogu reći ABBA, OČE i ako mi je trebalo više očinske ljubavi i sigurnosti, molim te, čvrsto me zagrli da osjetim da sam voljeno i željeno dijete.
Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se mogu suočiti sa svim kušnjama, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati. Dotakni, Isuse, sva ona sjećanja koja mi priječe da budem potpuno slobodan/slobodna.

Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi

Ozdravi, Gospodine, sve druge moje odnose u obitelji, između sestara i braće, osobito ako su roditelji pravili razlike između nas te sam manje voljen/voljena, ili sam razmažen/razmažena kao jedino ili posljednje dijete. Ozdravi rane zbog duge i teške bolesti, padova, stresova, svađa u obitelji, odbačenosti, seksualnog zlostavljanja i svih strahova. Iscijeli moju nesigurnost jer sam se kao dijete izgubio/izgubila.
Možda sam zatekla roditelje u bračnim odnosima pa me to zbunilo i opteretilo osjećajem krivnje. Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi.

Iz knjige „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh