Molitva

JOSIP LONČAR

Molitva uz blagdan Presvetog Srca Isusova Daj mi, Gospodine, iskrenu volju da te promatram u evanđeljima poput djeteta, da po onome što činiš i govoriš upoznam tvoje srce

Presveto Srce Isusovo, kip

Foto: Maria.Ratta, Shutterstock

 

Blagdan Srca Isusova

Gospodine, zahvaljujem ti što po svom Svetom Duhu želiš izliti ljubav u moje srce. Tvoja ljubav je svjetlost, dobrota, pravednost, istina, mir; tvoja ljubav liječi svaku ranu i oslobađa dušu od navezanosti na grijehe.

Zapali svjetlost u mom srcu

Gospodine, ne želim biti među onih 99 posto vjernika koji misle da su pravednici i da im ne treba obraćenja. Želim te danas obradovati iskrenim priznanjem da u meni ima još mnogo toga što je potrebno istinskog obraćenja. Zato te molim da zapališ svjetlost u mom srcu, da mi zadahneš dušu svojom ljubavlju, da me potkrepljuješ u mojim tjelesnim nemoćima kako bih se mogao oduprijeti napastima grijeha. Koračaj danas ispred mene, vodi me putevima mog današnjeg dana da se mogu kloniti svakoga zla, dušmana od mene otjeraj i daj mi svoj postojani mir.

Gospodine, daj mi iskrenu volju da te promatram u evanđeljima poput djeteta

Gospodine, najveći mi obrat treba u poznavanju tebe, jer onaj tko tebe zaista poznaje, taj ima vječni život, taj ni pod koju cijenu ne želi propustiti ono što si na svojim nebesima pripremio onima koji te ljube. Daj mi, Gospodine, iskrenu volju da te promatram u evanđeljima poput djeteta, da po onome što činiš i govoriš upoznam tvoje srce. Hvala ti što si mi danas dao dovoljno vremena da dio izdvojim samo za tebe i dio za svoje bližnje. Amen.

 

Izvor molitve: Josip Lončar

Za Book.hr priredila A. P.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh