Duhovnost

BETTY TAPSCOTT I ROBERT DEGRANDIS

Molitva za unutarnje ozdravljenje i izlječenje sjećanja Slijedi molitva za unutarnje ozdravljenje (izlječenje sjećanja). Zamolite Isusa da ozdravi vaša bolna sjećanja. Ovu molitvu prilagodite tako da bude vaša osobna…

Molitva za unutarnje ozdravljenje i izlječenje sjećanja

Foto: Shutterstock

 

Slijedi molitva za unutarnje ozdravljenje (izlječenje sjećanja). Zamolite Isusa da ozdravi vaša bolna sjećanja. Ovu molitvu prilagodite tako da bude vaša osobna.

Oče, hvala ti na tvom Sinu, Isusu, koji je umro na križu ne samo radi mojih grijeha, nego i radi mojih strahova. Zahvaljujem ti što je Isus isti jučer, danas i uvijeke. Zahvaljujem ti što on želi da ja budem cjelovita osoba, zdravog duha, duše i tijela. Gospodine Isuse, molim te da prođeš kroz svaku sekundu mog života. Ozdravi me i učini cjelovitom osobom. Gospodine, idi sve do treće i četvrte generacije prije mene i oslobodi me štetnih obiteljskih spona. Isuse, poznavao si me i prije mog rođenja. Hvala ti što si bio ondje kada je moj život započinjao. Oslobodi me od svih strahova i ostalih štetnih utjecaja koji su na mene mogli djelovati dok sam još bio u majčinoj utrobi. Hvala ti, Gospodine Isuse, što si bio uz mene i što si me ljubio u trenutku moga rođenja. (Neke osobe su došle na svijet nevoljene i neželjene, te se iz tog razloga osjećaju odbačeno. Gospodine Isuse, svakoga od njih od samoga početka ispuni svojom beskrajnom ljubavlju.) Gospodine, prođi kroz svaku sekundu mog ranog djetinjstva. (Neke osobe nisu bile uz svoje roditelje zbog njihove bolesti ili smrti; neke osobe su rođene u velikim obiteljima u kojima im nije pruženo onoliko ljubavi koliko im je trebalo.)

„Isuse, primi me za ruku i prođi sa mnom kroz godine moga školovanja…“

Gospodine Isuse, prođi kroz moju prošlost i ispuni svaku prazninu, udijeli mi ljubav koja mi onda nije bila pružena. Ukloni svaku bol. Uzmi sve moje strahove – strah od mraka, strah od visine, strah od životinja, strah da ću se izgubiti. Hvala ti, Isuse, što me oslobađaš i ozdravljaš. Isuse, primi me za ruku i prođi sa mnom kroz godine moga školovanja. Bilo je trenutaka kada sam se toliko sramio, kada sam se toliko bojao od kuće krenuti na nastavu i suočavati se s novim situacijama. Isuse, ponekad sam bio tako posramljen u školi, možeš li, molim te, izbrisati ta sjećanja? Posebno kada su učitelji bili grubi prema meni ili kada su me ostali učenici povrijedili. Molim te, izliječi te rane. (Neki strahovi potječu iz vremena kad je osoba tek krenula u školu, primjerice, strah od javnog nastupa i strah od neuspjeha.) Hvala ti što me ozdravljaš na ovom području i što me oslobađaš strahova. Hvalim te i slavim. Gospodine Isuse, zahvaljujem ti na mojoj majci. (Onima koji nisu osjetili majčinu ljubav, ispuni tu prazninu svojom ljubavlju koja im je toliko potrebna.)

Molim te da staneš između moje majke i mene i pustiš svoju božansku ljubav da poteče između nas. Molim oproštenje od moje majke ako sam je u čemu povrijedio ili iznevjerio, a ja njoj opraštam svaku bol koju mi je nanijela. Gospodine Isuse, zahvaljujem ti na mome ocu. (Oni-ma koji nisu osjetili ljubav zemaljskog oca, molim te udijeli ljubav koja im toliko treba, a nikada je nisu osjetili.) Stani između mog tate i mene. Neka tvoja božanska ljubav popravi narušeni odnos između nas dvoje. Molim oproštenje od moga oca ako sam ga u čemu povrijedio ili iznevjerio, a ja njemu opraštam svaku bol koju mi je nanio. Donosim pred tebe svoju braću i sestre. Molim te da svojom snagom i ljubavlju nadomjestiš ono što smo mi pokvarili međusobnim nadmetanjem, ljubomorom ili zamjeranjem. Opraštam svakome od njih ponaosob što su me povrijedili ili iznevjerili i molim da i on meni oproste.

„Molim te da u duhu kao gumicom obrišeš moja bolna sjećanja iz tog razdoblja“

Gospodine Isuse, zahvaljujem ti što si bio uz mene tijekom moje adolescencije, a posebno tijekom srednje škole. U to vrijeme sam se suočavao s novim poteškoćama i strahovima. Molim te da u duhu kao gumicom obrišeš moja bolna sjećanja iz tog razdoblja. Oslobodi me svakog osjećaja poniženosti, neugode, krivice, straha neuspjeha. (Neke osobe su duboko povrijeđene zbog zadirkivanja na račun boje kože, izgleda, kilograma siromaštva.) Učini da svaka pojedina osoba osjeti da je voliš, da je posebna i jedinstvena i da si uz nju bio u svakoj situaciji. Prilikom napuštanja roditeljskog doma svatko je od nas bio uplašen, zabrinut povrijeđen. (Neki su nakon srednje škole željeli studirati, ali nisu mogli; drugi pak nisu mogli dobiti željeni posao i time su bili strašno razočarani.) Isuse, izliječi u meni svako razočaranje i povrijeđenost.

Zahvaljujem ti, Gospodine, što si bio uz nas kada smo stupali u brak. (Nekima je to bio predivan početak nove životne faze, nekima je bilo kao da proživljavaju noćnu moru.) Isuse, molim te izliječi svaku ranu. Molim te da staneš između mene i mog bračnog druga (ako ih je bilo više, posreduj u svakom od tih odnosa) i ozdraviš svaku ranu koju smo nanijeli jedno drugome. U duhu svome suprugu/svojoj supruzi govorim: Opraštam ti sve ono čime si me povrijedio/povrijedila i molim te da i ti oprostiš meni što sam ti nanio/nanijela bol. Gospodine Isuse, zahvaljujem ti što svojom božanskom ljubavlju iscjeljuješ svaki narušeni odnos i što brišeš sva bolna sjećanja.

„Gospodine Isuse, sada ti zahvaljujem na tome što si prošao kroz svaku sekundu moga života sve do ovoga trenutka“

Gospodine, hvala ti na našoj djeci. Otkloni od mene svaki osjećaj neuspjeha krivice koji me kao roditelja te opterećuje. Molim te da u mojoj djeci izliječi svaku ranu koju sam im nanijela nepromišljeno ih kažnjavajući, posesivno ljubavlju ih držeći uz sebe ili ih u ljutnji vrijeđajući teškim riječima. Od njih molim oprost kao što im sam opraštam za situacije kada su me povrijedili. Gospodine, zahvaljujem ti to si bio uz mene u teškim životnim situacijama, kada mi se dogodila nesreća, bolest ili kada sam morao na operaciju. Sada te molim da me oslobodiš osjećaja prestravljenosti i sjećanja na bol. Oslobodi me traume koju nosim iz tog vremena. Hvala ti što si bio uz mene kada sam tugovao, što si me držao za ruku i bio uza me. Hvala ti što si me oslobodio tereta pod kojim sam se gušio; što si otklonio moju tugu i žalost. Zahvaljujem ti što si mi udijelio svoju radost i svoj mir. Gospodine Isuse, sada ti zahvaljujem na tome što si prošao kroz svaku sekundu moga života sve do ovoga trenutka. Hvala ti što liječiš sve moje rane, moja bolna sjećanja i moje strahove. Hvala ti što si me oslobodio i ispunio svojom ljubavlju. Pomozi mi voljeti samog sebe. Iznad svega, Isuse, pomozi mi ljubiti tebe. Zahvaljujem ti što si mi dao radost i mir. Hvala ti, Isuse! Zahvaljujem ti što si prošao kroz najdublja mjesta moje duše i oprao me. Zahvaljujem ti što si izliječio moje osjećaje, moj um i moj sjećanja. Zahvaljujem ti, Isuse, što sam opet cjelovita osoba; hvalim te i slavim. U tvome Imenu ja te molim. Amen.

Ulomak iz knjige „Opraštanje i unutarnje ozdravljenje” autorâ o. Roberta DeGrandisa i Betty Tapscott. Više o knjizi možete saznati te ju kupiti ovdje. Izdavač: Ignis.

Najčitanije

Na vrh