Duhovnost

Molitva svetom Benediktu za obranu od Zloga Sveti Benedikt iz Nursije bio je svjestan da đavao obilazi svijetom tražeći koga da proždre, kome da uništi život. Neprijatelj se osobito bori protiv onih koji se bore na strani Božjeg Kraljevstva. Ali nemojmo se obeshrabriti, nego hrabro ustrajmo uz Gospodina, do kraja, kako piše u Jakovljevoj poslanici: „Podložite se, dakle, Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas.“

Molitva svetom Benediktu za obranu od Zloga

Foto: OSB.org

 

Sveti Benedikte, ti si se potpuno predao Bogu i živio si samo za njega.

Svojim primjerom, svojom vjerom i svojom ljubavlju prema Bogu potaknuo si tolike plemenite duše da prihvate ideale redovničkog života. Svetošću svoje duše i poučljivošću od Duha Svetoga odupro si se Sotoninoj moći da istrgneš od njegove vlasti duše koje je on htio zauvijek upropastiti.

Oče Benedikte, zagovaraj nas kod Boga da privučeš k sebi sve duše koje poput tebe žele živjeti u vjernosti Evanđelja.

Sveti Benedikte, brani nas od Zloga, koji hoće da zastranimo s Božjeg puta, puta dobra, ljubavi i istine. Zaštiti nas od neprijateljevih zasjeda, spasi nas od njegovih zamki, učvrsti nas protiv napasti i budi uz nas na našem smrtnom času.

Sveti Benedikte, miljeniče Božji, udalji od nas sile zla i nauči nas da u svakom času sačuvamo mir srca. Amen.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh