Duhovnost

IZ NOVE KNJIGE „MOŽE LI SE HOMOSEKSUALNOST 'IZLIJEČITI'“

Kako moliti za ozdravljenje homoseksualaca „Nadalje, kao što sam rekao, tjelesni, spolni aspekt, koji se nalazi na površini istospolne orijentacije, stoji nasuprot njegovim složenim korijenima. Tako da se može očekivati da se promjena dogodi tek nakon nekog vremena. Koliko je vremena potrebno?“

Kako moliti za ozdravljenje homoseksualaca

Foto: Shutterstock

 

Budući da su korijeni homoseksualnosti složeni, griješimo ako pretpostavljamo da se može primijeniti jedna univerzalna metoda. Ipak, postoje neki opći naputci koji mogu pomoći.[1]

Prvo, očekujte da su izgledi da molitva promijeni homoseksualca u njegovoj orijentaciji prilično dobri. U idealnom slučaju uspješnost dostiže 100 %, ali zbog ljudskih slabosti rezultat nije uvijek potpun. No svakako možete očekivati da se dogode izvanredne stvari.

Nadalje, kao što sam rekao, tjelesni, spolni aspekt, koji se nalazi na površini istospolne orijentacije, stoji nasuprot njegovim složenim korijenima. Tako da se može očekivati da se promjena dogodi tek nakon nekog vremena. Koliko je vremena potrebno? U idealnoj situaciji trebalo bi biti dovoljno jedan sat razgovora i molitve tjedno, sve dok ne dođe do promjene. To može trajati šest mjeseci, manje-više. Ako se radi samo o savjetovanju (bez molitve za ozdravljenje), potrebne su tri godine, manje-više.

Ima situacija kada može i prije doći do promjene. Osobno znam nekoliko takvih primjera. To se je događalo kad nismo imali dovoljno vremena za molitvu, a što je veoma česta situacija. Iako to nije najbolje rješenje, ponekada nemamo izbora nego barem kratko moliti za osobu. Iako takvo kratko vrijeme nije idealno, uvijek dolazi do neke vrste promjene nakon molitve.

Slijede neke praktične informacije.

[1] Oni koji nisu upoznati s molitvom za ozdravljenje mogu posegnuti za brojnim knjigama. Jednoj sam i sam autor: Ozdravljenje (Zagreb, 2008.).

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Može li se homoseksualnost ‘izliječiti’?“ autora Francisa MacNutta, koja izlazi uskoro!

Najčitanije

Na vrh