Roditelji i djeca

MOJA OBITELJ – DIO VEĆEG PLANA Najvažnija je ta jedna stvar – koju gledanje TV-a, pripremanje ručkova, rođendanska slavlja… ne smiju zagušiti! »…u središtu mnogobrojnih stvari – obiteljskih fotografiranja, večeri s pizzom, uobičajene strke odlaska u školu i na posao… ‒ nalazi se jedna veća stvar. To je ona „jedina stvar“. A kao glavama naših obitelji, naša je odgovornost i povlastica da tu jednu stvar ne zaguši 120 – 140 posto stvari koje se sve žele staviti na prvo mjesto.…«

Najvažnija je ta jedna stvar – koju gledanje TV-a, pripremanje ručkova, rođendanska slavlja… ne smiju zagušiti!

Veliki Božji planovi tiču se i nas

(…) Budući da je on Bog, mogao je, jasno, izabrati koji je god način htio da predstavi svoj plan nama, onima koji će slijediti trag Adamove izopačenosti, očajavati nad svojim grijehom i trebati Spasitelja. Plan za koji se je odlučio bilo je da nadahne nastajanje Knjige – sastavljene od sveukupno 73 knjige, razdijeljene u više od 1300 poglavlja – koja će prikazati povijesne, proročke, poetske i pripovjedne pojedinosti njegova plana za spas njegova naroda od prokletstva grijeha, ne samo u smislu spašavanja našeg života na zemlji, nego i da nam obeća vječni život s njim u slavi.

Razlog zašto imamo njegov pisani plan koji zovemo Biblija nije sretna okolnost, ili dobra namjera i vrhunska arhivska zaštitna tehnika. To je zbog nevjerojatna Božjeg plana, koji je imao i prije stvaranja svijeta, da dostavi svoju poruku u pisanim obliku naraštajima svojeg naroda.

Koliko god ti planovi izgledali kozmički i globalni, što zbilja i jesu, oni su također sasvim osobni i dostavljeni su u tvoj vlastiti poštanski pretinac. Jer ne samo da je Bog stvorio obitelji kao jezgru svojeg plana za društvo, on je stvorio i tvoju obitelj. I dao ti je, kao potporu svojemu planu, Duha Svetoga Božjega, da upiše taj svoj plan u tvoje srce.

Svrha svih tih mnogobrojnih planova ne može biti da svi samo gledamo TV, zajedno ručamo, slavimo rođendane…

Stoga mislim da možemo pravilno zaključiti: svrha svih tih mnogobrojnih planova – od Edena do Izraela i širenja evanđelja po cijelom svijetu, sve do onoga posebnog mjesta koje zoveš domom i ljudi s kojima ga dijeliš – ne može biti da svi samo gledate televiziju u svojim sobama i da se svima priprema ručak u torbu ujutro i da povremeno zajedno dijelite rođendansku tortu za stolom. Previše je toga uključeno u Božji plan da bi ga se ograničilo na obiteljske fotografije i večeri s pizzom te uobičajenu strku odlaska u školu i na posao. Sve je to dio plana i sve pridonosi razvoju i ritmu vaših odnosa. Ali u središtu svih tih mnogobrojnih stvari nalazi se jedna veća stvar. To je ona „jedina stvar“. A kao glavama naših obitelji, naša je odgovornost (i ponovo kažem, i naša povlastica), da tu jednu stvar ne zaguši 120 – 140 posto stvari koje se sve žele staviti na prvo mjesto.

Plan koji smo započeli u svojem domu prije mnogo godina s našom obitelji, djeluje. Ne zato što bismo mi bili neka vrsta duhovnog genija, nego samo zato što znamo na temelju Božje riječi i po Božjem Duhu – znamo to u svojoj nutrini – da je zajednički rast u vjeri ono na što smo pozvani. A vjerujem da ste spremni s tim otpočeti kao što sam i ja bio.

U sljedećem dijelu ove knjige podijelit ću s vama plan u sedam koraka (…)

Ulomak iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?” autora Randyja Haina. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Vjeruju li vaša djeca?” 

Knjiga je ponajprije namijenjena očevima obitelji, no ponekad je potrebno da neki drugi član malo pogurne, ohrabri „glavu obitelji”…

Svatko od nas roditelja itekako bi htio da njegova djeca ozbiljno shvate vjeru te izrastu u dobre vjernike i dobre ljude…

I svatko od nas zna da bi o vjeri trebalo razgovarati unutar obitelji.

No kako to učiniti?

Ova knjiga donosi dugogodišnje iskustvo prezbiterijanske obitelji koje slijede stotine tisuća obitelji svih kršćanskih denominacija širom svijeta! Svakako ju se isplati pročitati jer ako usvojimo i samo mali njezin dio, to će zasigurno bitno utjecati na daljnji život naše djece, pogotovo na njihovu vječnost!

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh