Duhovnost

ONO NAJVAŽNIJE

Moć koja omogućuje da s Isusom iskusimo ono što je nama nemoguće Zahvaljivanjem za patnju, činimo ju svetom, dakle i božanskom, a time i iskustvo pobjedničkim, ali i korisnim, jačajućim, koje dovodi do mudrosti

Svećenik, drži hostiju

Foto: norbert47, Pixabay

 

Zajedništvo, dakle pričest, moć je koja omogućuje da s Isusom iskusimo ono što je nama nemoguće. Povezani Euharistijom sa Sinom Božjim, sudjelujemo u njegovoj božanskoj moći, sposobnoj uzdignuti se iznad prirodnih granica. Tu natprirodnu sposobnost stječemo upravo u pričesti samim Bogom, primanjem Tijela Gospodnjega, isto kao i po pričesti s bližnjima, na što ukazuje Pavao kada moli za jedinstvo duha u miru i pružanje uzajamne ljubavi.

Rastrgan kruh u njegovim rukama slika je mojega i tvojega rastrgana postojanja

Isus je lomio kruh izgovarajući blagoslov zahvale. Rastrgan kruh u njegovim rukama slika je mojega i tvojega rastrgana postojanja. Možemo li zahvaliti za ogorčen život, za smrvljene osjećaje ili za razderanu dušu? Zahvaljivanjem s Isusom za vrijeme euharistije sve ono što je bolno mijenjamo u prelijepo.

Zahvaljivanjem za patnju, činimo ju svetom, dakle i božanskom, a time i iskustvo pobjedničkim, ali i korisnim, jačajućim, koje dovodi do mudrosti

Zahvaljivanjem za patnju, činimo ju svetom, dakle i božanskom, a time i iskustvo pobjedničkim, ali i korisnim, jačajućim, koje dovodi do mudrosti.

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

Iz knjige „Ono najvažnije“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u elektroničkom izdanju možete kupiti ovdje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh