Duhovnost

OD DUHA DO UHA

Misliš da tvoj život nije savršen, lijep i uspješan? Ovo je za tebe Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas. (Mt 5, 11 – 12 )

Za tebe čiji život nije savršen, lijep i uspješan

Foto: Day Of Victory Studio, Shutterstock

 

Naš život ne mora biti savršen

…trebamo prihvatiti da naš život uopće ne mora biti savršen, lijep i uspješan kao što želimo. Isus također nije postigao životni uspjeh i svojim životom nam je pokazao da ideal života čovjeka nije uspjeh. Tim je zadao velik udarac Sotoni, koji napada naš svijet viđenjima uspjeha. Danas je puno ranjenih i nesretnih ljudi, jer ne mogu svi sjesti „u fotelju“. To je upravo ta zamka Sotone. Bog je pak napravio nešto potpuno obratno, pokazao je da su zadnji prvi i da najveću prigodu imaju oni koji su izgubili u životu. Sjećamo se što je odgovorio na primjedbe bijesnih radnika vlasnik vinograda iz Isusove pripovijesti:

Nato on odgovori jednomu od njih: „Prijatelju, ne činim ti krivo. Nisi li se pogodio sa mnom po denar? Uzmi svoje pa idi. A ja hoću i ovomu posljednjemu dati kao i tebi. Nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću? Ili zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar?“ Tako će posljednji biti prvi, a prvi posljednji. (Mt 20, 13 – 16)

Zadnji, koji su u očima svijeta odbačeni i ismijani, pred Bogom su blagoslovljeni i slavljeni:

Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas. (Mt 5, 11 – 12)

Božji paradoks

I tako je Sotona razoružan, jer takav paradoks može izmisliti samo Bog, a uspješnijim od Boga ne može se biti. Ovaj svijet odgovara velikima, bogatima, snažnima, uspješnim ljudima, ali onaj svijet bit će naknada za one koji su ovdje bili zadnji – na onom svijetu imat će neprekidan uspjeh. (…)

Od duha do uha 3dUlomak iz knjige „Od Duha do uhaˮ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A. odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh