Svjedočanstva

ORESTE PESARE

Mislim da je Gospodin iskoristio ovu molitvu da me spasi od smrti… „Od tog trenutka alkohol i lake droge postali su moji životni suputnici… Biti 'vani' postalo je uobičajeno u mom životu. Provodio sam mnoge večeri i noći sam u svojoj sobi, u potpunom mraku, pijući i slušajući glasnu glazbu. Bilo mi je tek 19 godina...“

Mislim da je Gospodin iskoristio ovu molitvu da me spasi od smrti…

Foto: Shutterstock

 

„Ako ti je stalo do mene, dođi i potraži me!“

I tako sam se jedne noći, nakon mnogih napora, sjedeći i ispijajući pivo na pločniku u blizini moje kuće, počeo svađati s Bogom. Činio se odsutnim u mome životu pa sam mu rekao: „Mislim da ne postojiš. Tražio sam te koliko god sam mogao i nisam te našao. Uvijek sam tužan, ljutit, usamljen… Više te neću tražiti. Čak i ako postojiš, ne želim imati nikakve veze s tobom. Ne želim biti prijatelj s Bogom koji ne mari za moje napore da ga upoznam. Više me ne zanimaš. Budući da su me učili poštivati druge, od sada ću živjeti kao huligan; i budući da su me učili da budem čist, od sada ću živjeti nečistim životom. Ako ti je stalo do mene, dođi i potraži me!“ I počeo sam živjeti na takav način!

Zapravo bio sam uvjeren da, ako Bog ne postoji, nemam razloga truditi se živjeti „moralan“ život. Ako nema ničega nakon smrti, onda je razumno tražiti svako osobno zadovoljstvo tijekom ovog kratkog života.

Od tog trenutka alkohol i lake droge postali su moji životni suputnici… Biti „vani“ postalo je uobičajeno u mom životu. Provodio sam mnoge večeri i noći sam u svojoj sobi, u potpunom mraku, pijući i slušajući glasnu glazbu. Bilo mi je tek 19 godina.

„Tražim te, Gospodine…“

No, u meni je još uvijek trajala borba. Unatoč mom načinu života, moje je srce često ponavljalo „Gospodine, tražim te… Ako postojiš, molim te, dođi i pokaži mi svoje lice.“ Mislim da je Gospodin iskoristio ovu molitvu da me spasi od smrti. (…)

Za Book.hr priredila I. A.

Iz knjige „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Oreste je rođen 1960. godine u Foggiji u Italiji. Oženio se Nunzijom 1988. te imaju troje djece. Od 1996. do 2019. bio je izvršni direktor Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove (ICCRS). Autor je brojnih članaka, knjižica i dokumenata na temu Karizmatske obnove. Poznati je propovjednik u Katoličkoj karizmatskoj obnovi širom svijeta te često putuje kao misionar po svijetu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh