Svjedočanstva

SNAGA BOŽJE RIJEČI

Mislila sam da istovremeno mogu biti i kršćanka i lezbijka, sve dok u Bibliji nisam pročitala što Bog misli o tome… „Proučavanje Biblije polako je mijenjalo moju perspektivu. Propitkivala bih samu sebe prije spavanja tko sam i zašto sam odabrala takav život. Jesam li sigurna da je homoseksualnost dio mog identiteta kao što su to spol i rasa? Kao da sam se namjerno uvjeravala kako je u redu nastaviti s takvim životom…“

Mislila sam da istovremeno mogu biti i kršćanka i lezbijka, sve dok u Bibliji nisam pročitala što Bog misli o tome…

Foto: Shutterstock

 

Nedavno sam naišla na jednu svoju stariju fotografiju. Djevojka sa slike, praznih očiju i beznadnog srca više mi ne liči. Umrla je u svom grijehu. „I vi bijaste mrtvi zbog prijestupâ i grijehâ u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima.“ (Ef  2, 1)

Uvijek sam bila tip osobe koja pomiče granice. Probala sam sve jednom, a većinu i dva puta, iz znatiželje. Odlazila sam na zabave, imala puno seksualnih iskustava, a sa 15 godina sam priznala nekim prijateljima da sam lezbijka.

Kasnije sam potpuno prihvatila LGBT oznaku. Imala sam kratku kosu, nosila mušku odjeću, koristila muški toalet i mušku svlačionicu. Uzbuđivalo me sve što je bilo izvan norme, teške droge, seksualni tabui, tetovaže zbog kojih sam kasnije požalila.

„Znala sam što Bog misli o homoseksualnosti, ali me prije nije bilo briga za to“

Smirila sam se kada sam imala 22 godine. Još uvijek sam pušila marihuanu i imala odnose sa ženama, ali sam se smatrala dobrom osobom. Imala sam stalni posao, prijatelje i većinom dovoljno novca. Obiteljski odnosi su se poboljšavali, vodila sam relativno normalan život.

U ožujku 2014. skupina kolega s posla pokrenula je Biblijski tečaj. Pozvali su me i pristala sam doći jer je među njima bila i moja teta. U to sam se vrijeme smatrala kršćankom, premda nisam imala želju čitati Bibliju ni primijeniti je na svom životu. Obećala sam si da ću na prvi spomen svog životnog stila otići iz grupe i bila sam poprilično sigurna da će taj trenutak brzo doći.

Što sam više čitala, Bog je postajao sve veći, a ja sam se osjećala sve manjom. Znala sam što Bog misli o homoseksualnosti, ali me prije nije bilo briga za to.

Proučavanje Biblije polako je mijenjalo moju perspektivu. Propitkivala bih samu sebe prije spavanja tko sam i zašto sam odabrala takav život. Jesam li sigurna da je homoseksualnost dio mog identiteta kao što su to spol i rasa? Kao da sam se namjerno uvjeravala kako je u redu nastaviti s takvim životom.

Jedne sam večeri pročitala poglavlje knjige u kojem se opisuje način formiranja vjerovanja prema kojem se uzima iz svake religije ono što pojedincu odgovara. Knjiga je pokazala da takav pristup nije od Boga. Shvatila sam da radim upravo to. Vjerovala sam samo u one dijelove Biblije koji su mi odgovarali. Njegova Riječ nije bila moj vodič, samo sam tvrdila da sam kršćanka jer sam odrasla na jugu i povremeno se molila.

„Cijeli mi se život promijenio toga dana“

Ta je spoznaja bila poput udara munje. Tražila sam stihove o homoseksualnosti i pronašla ih u 1 Kor (6,9 – 10). Pročitala sam te stihove i ranije, svađala sam se s drugima oko njih, ali sada se više nisam mogla zavaravati, sve je bilo jasno. Bila sam ubrojena među one koji neće ući u kraljevstvo nebesko.

Ali idući stih kaže: „To, evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.“ Očito me Gospodin želi spasiti.

Cijeli život mi se promijenio tog dana. Homoseksualnost i drogiranje su bili moji najočitiji grijesi, ali imala sam i mnoge druge. Još se uvijek borim protiv istospolne privlačnosti, ponosa, ljutnje i grijeha. Udala sam se, a jednog ću dana, ako Bog da imati i djecu.

Gospodin je bio tako milostiv prema meni. Zahvalna sam što mi je otvorio oči i spasio me od posljedica mojih grijeha.

Izvor: faithit.com

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh