Duhovnost

MINUTA ZA TEBE Nacrt za uspješan život

MINUTA ZA TEBE Nacrt za uspješan život

Foto: Shutterstock

 

„Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.“ (Fil 4,6)

Kad si pod pritiskom, uvijek je bolje moliti umjesto da razgovaraš o tome. Molitva je nacrt za uspješan život.

Za vrijeme svog boravka na zemlji, i Isus je molio. Povjerio bi sve Bogu u molitvi (…). Mi možemo uraditi isto. Ne moramo Bogu objašnjavati sve naše probleme; možemo ih jednostavno predati Njemu i zamoliti Ga da se On pobrine za sve.

Umjesto da se brineš, jednostavno moli i traži od Boga pomoć u teškim situacijama

Pazi da tvoja molitva ne bude komplicirana. Mislim da ljudi nerijetko čekaju na vrijeme nasamo s Bogom ili da odu prvo u crkvu pa tek onda da mole, ne shvaćajući da mogu moliti u bilo kojem trenutku. Imaj pouzdanja u jednostavnu molitvu punu vjere i sjeti se Pavlovih uputa u Filipljanima 4,6. Umjesto da se brineš, jednostavno moli i traži od Boga pomoć u teškim situacijama.

Biblija nam govori da je Bog vjeran – to je jedna od Njegovih osobina. Na Njega možeš računati da će ti pomoći ako ga moliš za pomoć, tako da bismo mu trebali u potpunosti vjerovati. Kad tako činimo, bit ćemo spremni nositi se sa svime s čime se suočimo.

 

Molitva

Bože, ne želim živjeti svoj život brinući se. Danas želim zauzeti molitveni stav i moliti u svako vrijeme.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh