Duhovnost

FRA AUGUSTIN ČORDAŠ

MEDITACIJA Sjedeći do Tvojih nogu Bolje je biti s Tobom nego sve drugo. Bolje je sjediti do tvojih nogu i slušati Riječ. Tu čujem ono što nigdje drugo ne mogu čuti. Tu dobivam ono što nigdje drugo ne mogu dobiti. Tu ulazim u slobodu kakvu nigdje drugo ne mogu osjetiti. Tu primam ljubav koja nije od ovoga svijeta

Foto: Pixabay

 

Svijet mi govori da je vrijeme provedeno s Tobom izgubljeno vrijeme. Vrijedi jedino rad, rad i samo rad. Lako mi je za taj svijet. Teško mi je za onaj nutarnji svijet. Svijet moje nutrine traži sve načine da ne bude s Tobom. Iako zna da si njegov spas, opet tako lako i tako brzo nađe opravdanje.

Možda srce odugovlači jer zna kako je susret sa svjetlom bolan

Tu u nutrini odzvanjanju glasovi protiv molitve. Tu se rađaju izgovori. Tu su porušeni mostovi između neba i zemlje. Tu je otpor i lijenost. Tromost. Tu sklapam nagodbe sa otimačima pozornosti. Možda sve to nastaje jer u tom nutarnjem svijetu ima još puno nesređenosti, prljavštine i lažnih fasada… Možda srce odugovlači jer zna kako je susret sa svjetlom bolan.
Ali nema slobode i čistoće bez istine. Dozivaš mi u pamet da je lakši susret s istinom nego napor da održim život prividno živim. A gdje ću drugo doživjeti istinu koja će me osloboditi nego sjedeći do tvojih nogu.

Bolje je biti s Tobom nego sve drugo. Bolje je sjediti do tvojih nogu i slušati Riječ

Prigovor da tako ne činim nije nešto novo. Izgovoren je davno u Tvojoj prisutnosti. I to u kući gdje si rado dolazio. Tad je žena imenom Marta rekla: Gospodine zar ne mariš, što me sestra ostavi da sama poslužujem? Ali da nije bilo tog prigovora ne bi dobili tako kristalno jasan odgovor: Zaista kažem ti Marija je izabrala bolji dio koji joj se neće oduzeti… Bolje je biti s Tobom nego sve drugo. Bolje je sjediti do tvojih nogu i slušati Riječ. Tu čujem ono što nigdje drugo ne mogu čuti. Tu dobivam ono što nigdje drugo ne mogu dobiti. Tu ulazim u slobodu kakvu nigdje drugo ne mogu osjetiti. Tu primam ljubav koja nije od ovoga svijeta.

Oni koji sjede do Njegovih nogu razumjet će…

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh