Vijesti

MARKO SE BAVI I DUHOVNOM GLAZBOM // Marka Kutlića, mladog pjevača grupe „Pravila igre”, napadaju zbog vjere

„Želi ga se prikazati kao vjerskog, prolupanog ‘fanatika’ samo zato jer je vjernik i vjeruje u dragog Boga…”

Marko Kutlić, dvadesetjednogodišnji pjevač grupe Pravila igre i duhovnog glazbenog sastava Duhovni kutak, izložen je medijskim kritikama zbog katoličke vjere koju javno svjedoči.

Sve je započelo člankom „Razmirice u domaćem bendu za kojim luduju tinejdžerice”, objavljenom u Jutarnjem listu, a u kojem se navodi da Marko ‘razgovara s Isusom, to ponekad traje danima, ne ide na koncerte, a bend bi htio nastupati’.

Na samom početku članka, navodi se da Kutlić nije bio na dodjeli Cesarice, nagrade koja se dodjeljuje za hit godine prema izboru publike, a kao razlog naveo je bolest te je najavio bolovanje na neodređeno vrijeme. Bubnjar benda, Goran Belošević, dodao je da će u grupu doći novi vokal, no on neće biti zamjena za Kutlića, već će ih od sada biti dvojica u grupi.

„Markov je stil života u ‘koliziji’ s filozofijom ostalih članova benda”

Marko je oženjen, ima dijete i radi u obiteljskoj tvrtki. Kao vjernik svakoga petka ide na duhovne obnove, što je još jedna ‘prepreka’ za grupu koja želi odrađivati nastupe, kako navodi spomenuti izvor. Markov je stil života, kako se dalje navodi, u ‘koliziji’ s filozofijom ostalih članova benda, koji žele ‘mnogo svirati i nastupati’.

Kolege iz Duhovnog kutka komentirale su objavljeni članak

Članovi skupine Duhovni kutak na profilu na Facebooku komentirali su spomenuti članak:

U ovom se članku, na zlonamjeran način, s popriličnom količinom neistinitih činjenica, piše o našem članu Marku Kutliću. Tekstom se želi stvoriti sugestija kako je Marko vjerski fanatik, osoba koja zanemaruje svoje profesionalne obaveze nekakvom čudnom, privatnom nezdravom pobožnošću; ili se njegova zdrava potreba za Gospodinom, moralnim životom, nastojanjem da se sluša glas savjesti nastoji prikazati kao nakarada te mu se tako nanjeti šteta. Jer ima li opasnijeg od ‘vjerskog freaka’? Stari đavolski trik!!! Sveti Josemaria Escriva, bl. Chiaro Luce Badano, bl. Charles de Foucauld molite za Marka i za one koji podižu ruku na tvoje pomazanike.

„Želi ga se prikazati kao vjerskog, ‘prolupanog’ fanatika samo zato jer je vjernik i vjeruje u dragog Boga. Molim? Strašno, ljudi…”

U obranu mladoga pjevača stao je i poznati glazbenik Tony Cetinski, koji je na svome profilu na Facebooku između ostaloga napisao i sljedeće:

Moja podrška mladome kolegi i prijatelju. To što se radi jednom mladom i divnom čovjeku i mome kolegi Marku iz benda Pravila igre, nešto je na što se ne mogu oglušiti. Želi ga se prikazati kao vjerskog, prolupanog ‘fanatika’ samo zato jer je vjernik i vjeruje u dragog Boga. Molim? Strašno, ljudi. Ostavite Marka i njegovu obitelj na miru!! Može vas biti sram!

„Bog i obitelj centar su mog života”

Koliko je mladom pjevaču vjera važna u životu, govori njegova izjava u jednom od intervijua, u kojem je rekao: „Bog i obitelj centar su mog života, vjera mi je na prvom mjestu; i da nije tako, bio bi totalno druga osoba, jer Bog me iz dana u dan čini boljim.”.

Primjer mladoga pjevača ukazuje na to, da vjera i danas, unatoč svim ‘slobodama’ koje se spominju, može postati potencijalnom preprekom za bavljenje popularnom kulturom i razlogom za javno ‘prozivanje’.

Unatoč svemu, svjedočanstvo ovog mladog čovjeka može nas potaknuti da i mi, u svakom trenutku našega života, ostanemo vjerni Kristu i ne sramimo se svjedočiti svoju vjeru.

Najčitanije

Na vrh