Svjedočanstva

U EMISIJI NOVO SRCE

MARIN IVANOVIĆ STOKA Upoznao sam Boga u zajednici Cenacolo Tek kada sam pao i fizički i psihički, zavapio sam Bogu u pomoć

Foto: Screenshot

Fra Ivan Matić ugostio je u svojoj emisiji „Novo srce“ bivšeg ovisnika Marina Ivanovića, „Stoku“, koji je bio u ovisnosti 18 godina.

Živio je vjeru samo u teoriji. Odlasci u crkvu, ispovijedi svele su se samo na postupke koji su mu bile kao olakšanje za sve loše stvari koje je činio, ali svaki put bi se ponovno vratio svojim porocima. Godinama je živio u mraku, a svjetlost koju je tražio nigdje se nije nazirala.

Kada napokon čovjek upozna Krista i zaljubi se u njega, sve loše će nestati

Pokušavao je u različitim komunama, ali padovi su bili prečesti. Cenacolo je bila zadnja opcija, no kada je shvatio da sâm više ne može, zavapio je Bogu za pomoć. Otvorio je svoje srce i zamolio Boga da preuzme njegov život u svoje ruke. Tamo su mu rekli da Bog ima vremena raditi na svačijem srcu, a kada napokon čovjek upozna Krista i zaljubi se u njega, sve loše će nestati.

A ako u tome nađeš zadovoljstvo, budi sretan jer ćeš biti sretan cijeli život

„Kad živiš ovisnost, teško je naučit’ pravilno živjeti. Moraš promijeniti sve svoje navike, naučit’ poštivat’ ljude, a to je samo moguće uz molitvu. Moraš umrtvit’ starog sebe, da bi mogao dalje u život kao nov čovjek.

Radiš puno toga što ti se ne sviđa i to ti slomi duh, onaj tvoj prljavi stari duh, ali izgrađuje novi, bolji. Postaneš čvrst i u svemu tražiš zadovoljstvo. A ako u tome nađeš zadovoljstvo, budi sretan jer ćeš biti sretan cijeli život. I u svemu ćeš naći zadovoljstvo“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh