Duhovnost

MARIA VALTORTA

Mudrost se voli izliti baš u ove od svijeta odbačene Vidioci, pozvani na viđenja, bili su neznatna stvorenja bilo po dobi, bilo po kulturi, bilo po staležu, među najponiznijima na zemlji. Ovim neznanima, ovim "ništicama", objavljuje se Milost i čini ih svojim glasnicima…

Foto: Shutterstock

 

Govori Isus: „Riječ moje Majke trebala bi raspršiti svako misaono kolebanje, pa i kod onih koji su više sputani formulama.“

A ima ih mnogo! Oni hoće prosuđivati božanske stvari ljudskim metrom i zahtijevali bi da tako i Bog treba rasuđivati. Ali tako je međutim lijepo misliti da Bog prosuđuje na nadnaravni i neizmjerno bolji način od čovjeka. I bilo bi tako lijepo i korisno da se i vi prisilite misliti ne ljudski nego po duhu i da slijedite Boga. Nemojte ostati usidrenima tamo gdje se vaša misao usidrila. Jer i to je oholost, jer pretpostavlja savršenstvo ljudskog uma. Dok je savršena jedino Misao Božanska koja može, ako hoće i ako smatra to korisnim, učiniti, sići i postati Riječ u pameti i na usnicama jednog njezinog stvorenja koje svijet prezire, jer je u njegovim očima neznalica. Jadna, tupoglava, djetinjasta. Da bi zbunila oholost pameti, Mudrost se voli izliti baš u ove od svijeta odbačene, koji nemaju svoje vlastite nauke, pa ni kulture stečene naukom.

Ovim neznanima, ovim “ništicama”, objavljuje se Milost i čini ih svojim glasnicima

Nego su cijelim bićem jedino u ljubavi i čistoći, veliki u dobroj volji da služe Bogu, trudeći se da ga drugi upoznaju i ljube nakon što su zaslužili da ga oni sami spoznaju i ljube svim svojim snagama. Promatrajte, ljudi. U Fatimi, Lurdu, Gvadalupi. Caravaggiu, La Saictti, dakle, zbila su se istinita i sveta ukazanja. Vidioci, pozvani na viđenja, bili su neznatna stvorenja bilo po dobi, bilo po kulturi, bilo po staležu, među najponiznijima na zemlji. Ovim neznanima, ovim “ništicama”, objavljuje se Milost i čini ih svojim glasnicima. Što bi tada trebali činiti ljudi? Sagnuti se poput carinika i reći: “Gospodine, ja sam bio odviše grešnik da bih zaslužio upoznati te. Budi blagoslovljen radi svoje dobrote koja me tješi kroz ova stvorenja i daje mi nebesko sidro, vodiča, pouku, spasenje.“ Ne reći: “Ali ne! To su zablude! To su krivovjerja! Nije moguće!” Kako nije moguće? Da jedan slabi postane učen u znanju Božjem? A zašto nije moguće? Nisam li Ja uskrisivao mrtve, ozdravljao bezumne, liječio padavičare, otvarao usta nijemima, oči slijepima, sluh gluhima, razum slaboumnima; na isti način kako sam izgonio đavle, zapovijedao ribama da se bace u mreže, kruhu da su umnoži, vodi da postane vino, oluji da se smiri, moru da postane Čvrsto put poda ? Što je nemoguće Bogu?

Iz knjige Evanđelje kako mi je objavljeno“ Marije Valtorta.

Izvor: valtortahr.wordpress.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh