Duhovnost

FULTON J. SHEEN

Mali dio ljudskog srca Bog je zadržao u nebu Tamo će svakodnevno učiti da nikada neće biti potpuno sretno, da nikada neće biti potpuno u ljubavi, da nikada neće biti cjelovito dok ne počine s Uskrslim Kristom u vječnom Uskrsu.

Fulton J. Sheen: Kada je Bog stvarao ljudsko srce, zadržao mali dio u nebu, a njegov ostatak poslao u svijet

Foto: muratart, Shutterstock

 

„Ja ću ti uzeti tvoje srce.“ (Dn 42)

Razmatranje

Blaženi Fulton J. Sheen govori sljedeće o srcu: „Ljudsko srce nije oblikovano poput valentinovskog srca, savršeno i pravilnog oblika. Ono je pomalo nepravilno, kao da mu sa strane nedostaje jedan dio. Taj dio koji nedostaje mogao bi simbolizirati dio koji je koplje probolo u sveopćem srcu čovječanstva na križu, no on simbolizira mnogo više od toga. To znači da je Bog, kada je stvarao ljudsko srce, zadržao mali dio u nebu, a njegov ostatak poslao u svijet. Tamo će svakodnevno učiti da nikada neće biti potpuno sretno, da nikada neće biti potpuno u ljubavi, da nikada neće biti cjelovito dok ne počine s Uskrslim Kristom u vječnom Uskrsu.“

Molitva

O moj Isuse, uzmi moje srce. „Zahvaljujem ti za tvoje Srce – ono mi je dovoljno“ (Dn 240).

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu. 🙏

Za Book.hr odabrala A. P.

Iz knjige “Isus govori Faustini I tebi” Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh