Vijesti

POČIVALA U MIRU BOŽJEM

Majka Elvira 3. kolovoza 2023. rođena je na nebu S. Elvira, hvala ti za sve dobro koje si učinila na ovoj zemlji i na svakoj duši koju si spasila u svojoj zajednici. Pokoj vječni daruj joj, Gospodine...

Foto: Zajednica Cenacolo

S. Elvira Petrozzi, utemeljiteljica zajednice Cenacolo, preminula je danas, u četvrtak 3. kolovoza 2023. godine u ranim jutarnjim satima.
Na stranicama Zajednice Cenacolo stoji:

»Kad vam budu rekli: „Elvira je umrla!“, morate pjevati, plesati, slaviti… jer ja sam živa! Jao vama ako kažete: „Jadna ona…“ Ne, nema „jadna“! Kažem, sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se širom otvoriti nešto ogromno… život ne umire!«

Ovim je riječima sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira pripremala svoje suradnike i mlade Zajednice Cenacolo koju je osnovala, za svoj prijelaz u vječni život. Te je riječi ponavljala godinama.

U 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji Zajednice Cenacolo (tal. Posljednja večera), majka Elvira se radosna vratila u Očev dom. Svoje zemaljsko hodočašće završila je u Formacijskoj kući Zajednice u Saluzzu gdje je živjela posljednjih godina, uz veliku ljubav i brigu sestara Zajednice.

Jutros, 3. kolovoza 2023. u 3 sata i 50 minuta okružena časnim sestrama i molitvom, završavajući molitvu Zdravo Kraljice, otvorila je svoje velike sjajne oči i s velikim povjerenjem prepustila se zagrljaju Milosrdnog Oca i nježnosti Presvete Djevice Marije.

„Istrošena“ životom provedenim u iznimnoj velikodušnosti i s velikim intenzitetom, ljubeći i služeći siromasima, osobito mladima prepuštenima i izgubljenima u ovisnostima, i posljednjih godina obilježena križem, Majka Elvira nastavila je do kraja, s vjerom, odlučnošću i hrabrošću, potpuno u Njegovoj milosti, svjedočiti neizmjernu ljubav prema životu.

Od 13. do 16. srpnja slavio se 40. rođendan Cenacola na brdu iznad Saluzza. Nakon toga, rijeke mladih, roditelja i prijatelja pripadnika velike obitelji Zajednice dolazili su u Formacijsku kuću kako bi se oprostili od nje, zagrlili je, pomolili se, poljubili je i zahvalili joj.

Iščekivanje njezina rođenja za Nebo nadišlo je svako ljudsko očekivanje: bilo je ispunjeno molitvom i ljubavlju; ispunilo je srca zahvalnošću svih koji su imali priliku oprostiti se od nje i izraziti joj svoju zahvalnost, osobito srca muškaraca i žena primljenih u razna bratstva. Kao i tijekom svoga života majka Elvira željela se darovati svima do samog kraja, sve do ovoga jutra, kada se ispunilo Očevo obećanje nad njezinim životom. Zajedno s vama zahvaljujemo Gospodinu za ovaj dragocjeni život koji je tolikim životima pomogao da se preporode, pronađu nadu i volju za životom!

Odar, gdje će biti moguće posljednji put pozdraviti Majku, bit će postavljen u Formacijskoj kući časnih sestara Misionarki Uskrsnuća u ulici Via Pagno 115 u Saluzzu. Ondje je Majka Elvira proživjela zadnje godine svoga ovozemaljskog života.

Tijelo će biti izloženo od petka 4. kolovoza, od 9 do 12 sati te poslijepodne od 14 do 18:30, sve do pogreba. Datum pogreba bit će objavljen naknadno.

Svi smo pozvani podariti Majci Elviri osmijeh i zahvaliti joj za njezin život, doživljen u punini. Neka s Neba bdije i zagovara nas!

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh