Vijesti

LJUBAV PREMA DOMOVINI // Humanitarni turnir ‘Velika Gospa’: Hrvati u Chicagu već 13 godina prikupljaju sredstva za pomoć Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Hvati iz Chicaga uvijek su tražili način kako pomoći domovini i onima najpotrebitijima pomoći…

Hrvati u Chicagu okupljaju se zadnjeg vikenda u kolovozu na golfskom turniru ‘Velika Gospa’, na kojem se prikupljaju donacije za pomoć Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Donacije su namijenjene udrugama Naš svijet i Vrt plavih ruža

Pomoć se prikuplja zadnjih 13 godina, tijekom kojih je prikupljeno oko 200 tisuća dolara, a samo ove godine prikupljeno je 18 tisuća dolara. Ovogodišnje su donacije namijenjene dvjema udrugama; udruzi Naš svijet iz Splita, te udruzi Vrt plavih ruža, koja brine za najugroženije pojedince koji žive u siromaštvu i neadekvatnim uvjetima.

„…kada pomažete onima s najvećom potrebom, onda najviše pomažete“

Fra Jozo Grbeš, kustos hrvatskih franjevaca za SAD i Kanadu, rekao je su Hrvati iz Chicaga uvijek tražili način kako bi mogli pomoći domovini. Tako i danas, kada su vidjeli da postoje djeca koja su u potrebi, odlučili su se pomoći im i to organizacijom humanitarnog golfskog turnira. Kako kaže, „kada pomažete onima s najvećom potrebom, onda najviše pomažete“.

Zaista pohvalna inicijativa! 🙂

Najčitanije

Na vrh