Duhovnost

LJEPOTA KRŠĆANSKOG ŽIVOTA

Ovo su tri oslobađajuće istine koje mora znati svaki kršćanin Živjeti život kršćanina može se činiti dosadnim za one koji ga ne razumiju, no za one koji razumiju, takav je život nezamjenjiv

Ovo su tri oslobađajuće istine koje mora znati svaki kršćanin

Foto: Shutterstock

 

Ovo su tri stvari koje biste trebali znati o sebi kao kršćaninu:

1. Ne morate dokazivati svoju vrijednost

Ovo je zaista oslobađajuća istina. Svi znamo da nas Bog vidi, bilo da se skrivamo ili ne skrivamo. Unatoč tome, On nas voli „vječnom ljubavlju“ te “Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.” (Jer 31, 3; Rim 5, 8) Što to točno znači?

To jednostavno znači da nema razloga da se i dalje mučimo i dokazujemo Bogu. Većina nas nastoji osvojiti Božju ljubav i privrženost, no istina je da nas je On volio i prije nego smo mogli čuti ime „Isus“. Pred Boga možemo doći sa svim svojim ožiljcima i ranama, kao i s medaljama i postignućima (Ef 2, 8-9).

On nas poznaje bolje nego što sami sebe poznajemo, uključujući i našu nemogućnost da se iskupimo za svoje grijehe. Zato nam je poslao svog jedinog Sina za spasenje, jednostavno zato što ne možemo sami sebe spasiti, bez obzira što pokušali (Iv 3,16; Rim 7, 24). I baš zato što nas je spasio mi se možemo usmjeriti na dobro djelovanje.

2. U Kristu niste vlastiti, već pripadate Njemu

Sveto nam Pismo govori kako nas je Krist otkupio, kupio nas svojom krvlju (1 Kor 6, 19). To znači da nas on zapravo posjeduje! No što to točno znači?

Ovo će možda biti šokantno, no to jednostavno znači da ne posjedujemo sami sebe. Iako nam je Bog dao mogućnost slobodnog izbora, Biblija nas podsjeća na to da smo umrli zajedno s Kristom, kada je On izdahnuo (Kol 3, 2-3). Prije nego smo mu se predali, tratili smo svoj život na svjetovne stvari, no sada kada smo mu dali svoje živote (ukoliko to jesmo učinili), ne bismo se trebali vratiti u stare navike (Kol 3, 1-11). On nas posjeduje.

3. Niste rođeni (ili nanovo rođeni) radi sebe

Jako je dobar osjećaj kada vam se oprosti, zar ne? No Bog nam nije oprostio samo kako bismo se riješili ogromnog tereta krivnje i osude. Oprošteno nam je kako bismo mogli početi novi život u Kristu i Njegovoj slavi (pogledajte Rim 6)!

To jednostavno znači da kada se ponovno rodimo dobijemo novi razlog za život. Prijašnji je život bio život sebičnih i svjetovnih navika. Sada kada smo ponovno rođeni, trebamo živjeti za Onoga koji nam je dao taj novi život.

Izvor:  Novizivot.net; (Christian Today)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh