Aktualnosti

KRUNOSLAV PUŠKAR

Obraćenja iz naše okoline pokazuju da je naše javno izlaganje urodilo plodom Izgubili smo iz vida činjenicu da je dijete dar od Boga, a kada mi otvorenih ruku primamo taj dar, tada Bog daje i sve što nam treba da se o tome daru možemo i brinuti", naveo je

Foto: vectorfusionart, Shutterstock

Foto: vectorfusionart, Shutterstock

 

Glavni urednik portala „Muževni budite” dr. Krunoslav Puškar za Narod.hr progovorio je muškoj krunici koja se moli na trgovima svake prve subote u mjesecu. Pričao je i o nakanama muške krunice.

„Oduševili su nas prizori muškaraca kako ponizno kleče, mole. I tako javno svjedoče svoju vjeru u mnogim velikim i malim gradovima diljem svijeta. Međutim, premda je poticaj došao izvana, javna molitva nije ništa strano našoj domovini. Od davnina se kod nas javno molilo u procesijama, na hodočašćima, ispred crkava, kapelica, križeva krajputaša. No ta je molitva u posljednjih stotinjak godina utrnula. Zato su ovakve javne molitve snažan impuls da se javno svjedočenje vjere vrati na naš prostor, a da muškarci budu upravo ti koji će dati taj impuls. Sudeći po mnogim obraćenjima ljudi iz naše okoline nakon što smo stali na Trg, možemo reći da je naše javno izlaganje urodilo plodom”, rekao je za Narod.hr.

Jedna od nakana na koje mole krunicu jest i otvorenost životu.

„Nikad nije bilo više materijalnog, a nikad manje djece. Bračni parovi smatraju da moraju urediti baš svaki segment svog života, pritom pretvarajući svaku svoju želju u potrebu, prije nego što dopuste Bogu da ih blagoslovi djetetom. To je krivo razmišljanje. (…) Izgubili smo iz vida činjenicu da je dijete dar od Boga, a kada mi otvorenih ruku primamo taj dar, tada Bog daje i sve što nam treba da se o tome daru možemo i brinuti”, naveo je.

Ostatak intervjua pročitajte ovdje.

Izvor: Narod.hr

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh