Osobni razvoj

BOŽJI BLAGOSLOV

Molite li za svoje financije? Dostatne financije nisu plod slučajnosti, već Božji blagoslov koji je Nebeski Otac pripremio za svoju djecu...

Molite li za svoje financije?

Foto: Shutterstock

 

Ako molite molitvu Oče naš, vi već molite za vlastite financije, jer je Isus u toj molitvi između ostaloga poučio učenike da mole: „…kruh naš svagdašnji daj nam danas“. Kruh je ovdje, dakako, mnogo više od samog kruha, to su sva materijalna dobra koja su čovjeku potrebna za život.

Molitva Oče naš zapravo je više ‘molitveni nacrt’, a manje nešto što bi trebalo nabrajati. Taj ‘molitveni nacrt’ (kako ga volim zvati) sadrži sve bitno za što možemo i trebamo moliti, a po potrebi neke dijelove možemo i produbiti u posebnim molitvama. Molitva koja slijedi jedna je od takvih. Mišljenja sam da je svaka molitva koja je izgovorena u vjeri dobra i da se ne mora robovati formi, tako da svatko može sastaviti i neku svoju molitvu na ovu nakanu.

Molitva

Gospodine, dolazim Ti sa svojim brigama i financijskim poteškoćama. Prinosim ti svoje financijske probleme – male i velike. U Ime Isusa, neka svako sotonsko djelovanje bude prekinuto. Daj mi milost da dobra upotrebljavam na veću Slavu Božju. Uči me da upotrebljavam materijalna dobra po Božjoj volji. Pomozi mi da mogu dati Bogu Božje, a caru carevo. Uči me upravljanju materijalnim dobrima koja su mi povjerena, s osjećajem pune odgovornosti.

Blagoslovi me da mogu biti vjeran(a) u velikim i malim stvarima. Daj mi da shvatim da sam samo upravitelj od Tebe povjerenih mi dobara. Pouči me da upotrijebim povjerena mi dobra onako, kako ti želiš. Oprosti mi  grijehe na materijalnom području. Oprosti sve moje grijehe rasipnosti, ne vraćanje dugova, visoke kamate, trčanje za profitom, crno tržište, nagomilavanje zaliha, ponositost materijalnim dobrima, uništavanje tuđih dobara i neispravno mjerenje, porezno izbjegavanje i ne davanje milostinje – u Isusovo ime!

Dostatne financije nisu plod slučajnosti, već Božji blagoslov koji je Nebeski Otac pripremio za svoju djecu. On u Bibliji nije samo obećao svoj blagoslov za ovo područje već je na stotinama mjesta dao upute o uporabi materijalnih dobara. Dio onoga što primamo namijenjeno je za druge. Zato, dok molite da vas Gospodin blagoslovi, nikada ne zaboravite one kojima je teže od vas. Njima je Bog namijenio našu desetinu – deseti dio naših prihoda. Redovito, blagoslov na ovo područje ne počinje ‘padati’ po samoj molitvi, već onda kad se usvoji princip desetine.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh