Vijesti

KONFERENCIJA ZA NOVINARE // „Vojska Bezgrešne” obilježava 100. obljetnicu postojanja – donosimo program proslave Program obilježavanja obljetnice sastoji se od nekoliko različitih događaja, kojima prethodi konferencija za novinare, koja će se održati u utorak, 12. rujna s početkom u 10.30 sati u Zagrebu.

„Vojska Bezgrešne” obilježava 100. obljetnicu postojanja – donosimo program proslave

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca u rujnu obilježava 100 godina postojanja Vojske Bezgrešne (1917.-2017.), koju je osnovao sv. Maksimilijan Kolbe, franjevac konventualac, koji je ostao zapamćen po tome što je u Auschwitzu darovao život kako bi spasio oca jedne obitelji.

Program proslave

Program obilježavanja obljetnice sastoji se od nekoliko različitih događaja, kojima prethodi konferencija za novinare, koja će se održati u utorak, 12. rujna s početkom u 10.30 sati u Dvorani sv. Franje, Samostan franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31) u Zagrebu.

Na konferenciji će biti predstavljena sljedeća događanja:

• Međunarodni znanstveni simpozij „Vojske Bezgrešne i masonerija“ (16. i 17. rujna 2017., Dvorana sv. Franje, Sveti Duh 31); program simpozija možete pogledati OVDJE

• Mjuzikl „Život za život“ – režija Robert Bošković, izvodi Zbor „Kolbe“ (22. rujna, Dvorana sv. Franje, Sveti Duh 31, 20 sati)

• Prvi Nacionalni susret članova Vojske Bezgrešne (23. rujan, župna crkva sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 31)

• Zahvalno hodočašće članova Vojske Bezgrešne i simpatizera u Rim sa sudjelovanjem u središnjoj proslavi 100 godina Vojske Bezgrešne (13. do 21. listopada).

Na konferenciji će sudjelovati dr. sc. fra Josip Blažević, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca; fra Zdravko Tuba, nacionalni ravnatelj Vojske Bezgrešne; Iva Bardun, voditeljica Zbora „Kolbe“ i mr. sc. Tanja Popec, moderatorica Konferencije.

Prvi Nacionalni susret članova Vojske Bezgrešne

Susret će započeti euharistijskim klanjanjem u 10 sati, nakon čega će uslijediti svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić.

U 14 sati započinje program svečane akademije:

• predstavljanje prvoga sveska Spisa sv. Maksimilijana Kolbea
• predstavljanje knjižice Raffaela Di Muro Trijumf ljubavi koja uspoređuje život sv. Maksimilijana Kolbea i sv. Franje Asiškoga polazeći, što je kuriozitet, od grafološke analize njihovih rukopisa.

Tom će prigodom biti proslavljena i još tri događaja:

• Dan Hrvatske provincije o spomendanu zaštitnika sv. Jeronima

• 50 godina zavjeta fra Ambroza Knežića (nekadašnji misionar u Zambiji, sada u mirovini)

• 25 godina misništva fra Miljenka Hontića (generalni asistent Reda franjevaca konventualaca za Srednju Europu) i fra Tomislava Cvetka (misionar u Danskoj).

Pozivamo i Vas da se pridružite proslavi 100. obljetnice osnutka Vojske Bezgrešne!

Najčitanije

Na vrh