Duhovnost

KAKO POVJEROVATI

Koliko zaista vjerujete? Na misi možemo promatrati a možemo i sudjelovati. Kada nakon mise izađemo iz Crkve, Isus nas može samo promatrati, a može i sudjelovati

Foto: Karsten Winegeart, Unsplash

Foto: Karsten Winegeart, Unsplash

 

Možda ste već čuli ovu priču? Na gradskome trgu nekoga grada, neki je čovjek razapeo čelično uže od tornja crkve do susjedne zgrade, na visini od desetak metara i na razmaku od petnaestak metara. Velik broj znatiželjnika koji su upravo izlazili iz crkve s nedjeljne mise okupio se kako bi vidio što će se dogoditi. Čovjek je u ruke uzeo motku i prošetao se od crkve do zgrade hodajući po čeličnom užetu. Ljudi su njegovu umijeću i hrabrosti oduševljeno pljeskali. Čovjek ih je tada, glasno vičući, upitao: „Vjerujete li da to isto mogu učiniti bez motke?!”

„Tko će se od vas popeti i doći sjesti u kolica?”

Svi su gotovo jednoglasno povikali da vjeruju. On je to zatim i učinio. Nakon toga je od nekud izvadio tačke (kolica) i upitao ljude vjeruju li kako to isto može učiniti gurajući kolica ispred sebe. Narod je ponovno jednoglasno povikao kako vjeruje. Zatim se, na veliko oduševljenje promatrača, čak nekoliko puta prošetao amo-tamo gurajući kolica ispred sebe.

Svime je time već uvelike zadobio njihovo povjerenje. Slijedilo je još jedno pitanje: „Vjerujete li da to isto mogu učiniti ako netko sjedi u kolicima?” Gotovo su svi odgovorili kako vjeruju, iščekujući da to i vide.

No, sljedeće ih je pitanje šokiralo: „Tko će se od vas popeti i doći sjesti u kolica?”

Odjednom je nastala tišina. Nitko se nije želio popeti i sjesti u kolica.

„Ako si ti, čitatelju, jedan od onih koji vjeruju, ali se ipak ne usude sjesti u kolica…“

Zanima me koliko je njih za vrijeme mise, kojoj su prije toga prisustvovali, „sjedilo u kolicima”. Na misi možemo promatrati a možemo i sudjelovati. Kada nakon mise izađemo iz Crkve, Isus nas može samo promatrati, a može i sudjelovati. Ako si ti, čitatelju, jedan od onih koji vjeruju, ali se ipak ne usude sjesti u kolica, tada je ova knjiga baš za tebe!

Ulomak iz knjige „Kako povjerovati – kako primiti vjerom i kako evangelizirati“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh