Osobni razvoj

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Ključni uvjet za pronalazak pravog partnera Da bismo mogli krenuti na putovanje s drugom osobom, prvo moramo dobro upoznati sebe…

Foto: Shutterstock

 

Možda ste svjesni koliko ste mnogo vremena potrošili jureći druge, a koliko malo jureći samog sebe. Možda priznajete da ste tražeći nekoga za ljubav, zapravo izgubili samoga sebe. Možda vam ove rečenice odjekuju u srcu i spremni ste krenuti na putovanje. Što to zapravo znači hodati sa samim sobom? Kako uopće spoznati sebe?

Za početak predlažem vam da odgovorite na ova tri pitanja:

  1. Odakle dolazim?
  2. Gdje i tko sam sada?
  3. Kamo idem?

Svako od ova tri pitanja je važna sastavnica u spoznavanju sebe i zahtijeva od vas da si uzmete vremena za učenje, istraživanje i otkrivanje. Svaki odgovor nudi svježu perspektivu i uvid i potiče vas da promotrite samog sebe na sasvim nov način.

Morate početi s hodanjem sa samim sobom kako biste se mogli potpuno predati drugoj osobi. Poznavanje samoga sebe je ključni uvjet za otkrivanje što trebamo od partnera. Jeste li spremni upoznati osobu s kojom morate pod hitno hodati?

Pitanja za promišljanje

  1. Na koje načine naša kultura naglašava hodanje s drugima kao ključ pronalaska prave ljubavi?
  2. Na vašem putu traganja za pravom ljubavi, koliko ste vremena i energije posvetili spoznavanju sebe?
  3. Što vjerujete o sebi? Vidite li sama sebe kao Božje djelo? Koliko ste svjesni istine da su Njegova djela (uključujući vas) prekrasna? Ako ne, što vas u tome sprečava?

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh