Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO O PRONALASKU LJUBAVI

Kleknula sam pred Isusa i rekla mu: ‘Ti odluči hoću li biti časna sestra ili ću se udati’ „Bila sam rastrgana – s jedne strane čeznula sam postati Kristovom zaručnicom, a s druge strane - željela sam obitelj, majčinstvo, divnog muža. Nisam znala kojim putem trebam poći.“

Kleknula sam pred Isusa i rekla mu: 'Ti odluči hoću li biti časna sestra ili ću se udati'

Foto: Shutterstock

 

Ovo svjedočanstvo odlučila sam napisati nakon svih priča o „neuspjelim“ ljubavima. Bila sam i sama jedna od onih koji su se Bogu žalili na svoj ljubavni život i pitala se: „Imam li ja pravo na sreću? Hoće li mene ikada itko zagrliti i voljeti onako iskreno kao svoju ženu?“ Vjerujte mi – znala sam se utapati u tugovanju te sam postala opsesivna po pitanju traženja partnera. Naime, svaki novi dečko kojeg bih upoznala u mojoj je glavi bio potencijalni muž. Sada mi to sve izgleda smiješno, ali jasno mi je koliko sam bila opterećena time. Ponekad sam čak išla i na različite duhovne susrete, samo kako bih upoznala svog budućeg muža. Sigurna sam da se je Bog glasno smijao kada me je gledao, ali i da je bio tužan kada sam ja svaku večer očajavala, čeznutljivo čekajući svog muža.

Krist je ušao u moje srce, to nije tajna! Bogu hvala i slava. (…) No, Isus je jednom tako snažno pokucao na moja vrata, kao da mi je natuknuo da ću možda postati njegovom zaručnicom. Odjednom JA – druželjubiva osoba, uživam u samoći s mojim Kristom, pa sam se počela pitati je li to poziv, zove li me Isus da postanem njegovom zaručnicom?

Izašla sam iz crkve i tu sam večer upoznala njega na najsmješniji i najneobičniji način

Bila sam rastrgana – s jedne strane čeznula sam postati Kristovom zaručnicom, a s druge strane – željela sam obitelj, majčinstvo, divnog muža. Nisam znala kojim putem trebam poći. Svakodnevno sam se molila, a nakon jedne nedjeljne mise gledala sam svoje župljane uronjene u molitvu i pomislila: „Baš si neka, nemaš pojma! Vidi ove ljude kako mole, a ti zapravo samo ‘trkeljaš’ i ‘melješ’, ništa nisi izmolila.“ Ustala sam i otišla pred svetohranište te sam počela govoriti Isusu: „Isuse, neću dužiti. Ovako ćemo – ja nemam pojma ni o čemu. Ne mogu donijeti nijednu suvislu odluku. Iz ove crkve izaći ću normalnim korakom kao i inače, a ti dalje odredi. Ti odluči hoću li biti časna sestra ili ću se udati.“

Izašla sam iz crkve i tu sam večer upoznala njega na najsmješniji i najneobičniji način, koji neću otkrivati jer smo se dogovorili da će ostati između nas. Udajem se! Isus mi je vrlo brzo pokazao put. Udajem se za muškarca koji ljubi moje rane i čije rane ja ljubim. Udajem se za čovjeka koji me voli onakvu kakvu me je Bog stvorio.

Izvor: Duhos.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh