Za cijelu obitelj

KATOLIČKA OBITELJ MOLI // Sedam navika koje bi katoličke obitelji trebale razviti Obitelj koja moli – raste zajedno u vjeri

Sedam navika koje bi katoličke obitelji trebale razviti

Obitelj koja moli – raste zajedno u vjeri

Božji plan za obitelji model je ljubavi Presvetog Trojstva. „Kršćanska obitelj je zajedništvo osoba, znak i slika zajedništva Oca, Sina i Duha Svetoga. Njezina roditeljska i odgojna služba odsjaj je Očeva stvoriteljskog djela. Obitelj je pozvana s Kristom dijeliti molitvu i žrtvu.“ (KKC, 2205)

Svaka obitelj pozvana je na svetost i naša je zadaća kao roditelja učiniti Krista središtem naše obitelji. Kako možemo učvrstiti vjeru u svojoj obitelji? Koji je najbolji način da djecu poučimo o Bogu i učenju Katoličke crkve?

To nije lak zadatak! Najbolji način da ga se započne jest molitva. Nemamo sve odgovore, ali Bog ih ima. Uvrstite u dnevni raspored molitvu i tražite od Gospodina mudrost u roditeljstvu. Također možemo puno učiti od svetaca, muževa i žena koji su živjeli prije nas.

Da bismo lakše pokazali kojih sedam navika treba razviti svaka katolička obitelj, poslužit ćemo se tablicom. Porazgovarajte o toj tablici sa svojim mužem / svojom ženom i djecom. Dodajte tomu i vlastite zamisli kako možete uklopiti vjeru u svakodnevne aktivnosti.

Autor: Becky Roach (Catholic link)

Prijevod: Josip Sinjeri (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh