Aktualnosti

SVETI PROSTOR

Karmelićani: Molimo sve vjernike da se dolično odijevaju kad dolaze u crkvu, imajmo poštovanja prema svetom prostoru

Karmelićani: Molimo sve vjernike da se dolično odijevaju kad dolaze u crkvu, imajmo poštovanja prema svetom prostoru

Foto: Facebook

 

Karmelićani iz Splitsko-makarske nadbiskupije na svojoj stranici na Facebooku uputili su vjernicima upozorenje za ljetne dane:

„Molimo sve vjernike da se dolično odijevaju kad dolaze u crkvu. Kao kršćani moramo imati poštovanja prema svetom prostoru i svetim slavljima.

Svjesni smo kako ovo ljetn o vrijeme, s vrućinom, iziskuje laganije oblačenje pa tako i za crkvu. Sve se više vidi ljudi u kratkim hlačama, majicama i suknjama. Vruće je i mnogi sežu za što kraćom odjećom ne bi li im bilo lakše ići kroz dan. Međutim, pravila odijevanja postoje – kako zimi, tako i ljeti. Znate i sami da u mnoge javne ustanove ne smijete ući neprikladno odjeveni – japankama, kratkim hlačama i majicama tamo nije mjesto.

Fakulteti, sudovi, radna mjesta – sve su to mjesta na kojima postoji dress code i svaka osoba će to poštivati, ali kada je u pitanju crkva i sveta Misa tada se mnogi počinju buniti, napeti su i samo čekaju kada će moći nešto prigovoriti. Biste li prigovorili svome šefu ili zaštitaru na sudu? Ne! Zašto onda prigovarate za pravila odijevanja u crkvenim prostorijama. Ako možemo mi svećenici služiti sv. Misu u dva rukava više od vas, onda možete i vi izdržati malo vrućine na slavu Bogu.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh