Aktualnosti

SVETIŠTE MAJKE BOŽJE REMETSKE

VIDEO Karmelićani i molitvena zajednica Srce Isusovo organiziraju veliko duhovsko bdijenje mladih – dođite! Sveta misa, slavljenje i molitveno bdijenje održat će se na otvorenom, odnosno vanjskom oltaru pokraj svetišta Majke Božje Remetske. Euharistijsko slavlje predvodit će p. Ivan Ike Mandurić

Karmelićani i molitvena zajednica Srce Isusovo uoči blagdana Duhova organiziraju veliko duhovsko bdijenje mladih u Svetištu Majke Božje Remetske, u subotu 8. lipnja 2019. s početkom u 18 i 30 sati.

Sveta misa, slavljenje i molitveno bdijenje održat će se na otvorenom, odnosno vanjskom oltaru pokraj svetišta Majke Božje Remetske. Euharistijsko slavlje predvodit će p. Ivan Ike Mandurić koji se je nakon godinu dana isusovačke probacije vratio iz inozemstva, i ovo je prva duhovna obnova za mlade koji će predvoditi u Hrvatskoj nakon povratka. Molitveno bdijenje pred presvetim predvodit će o. Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj svetišta u Remetama. Alan Hržica i Ana Rucner, uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Srce Isusovo, glazbeno će animirati događaj.

Duhovi ili Pedesetnica jedan su od najvažnijih kršćanskih blagdana. Taj dan slavimo silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, točno pedeset dana nakon Uskrsa. Ovom svetkovinom završava uskrsno vrijeme, a slavi se i kao blagdan rođenja Crkve, budući da su apostoli tek po primanju Sile odozgor govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se je „dalo krstiti te su primili Duha Svetoga”. Kada je Duh Sveti sišao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli u ispunjavanju misije, odnosno propovijedanju Evanđelja svim narodima.

Svima nam je danas silno potrebno vodstvo Duha Svetoga, jer bez njega smo nemoćni i naša vjera ne može biti živa i djelotvorna. Kršćanima diljem svijeta potrebna je snažna molitva i zagovor kako bi se i u našim životima očitovala snaga Duha Svetoga. Stoga vas pozivamo da otvorite svoja srca za djelovanje Duha Svetoga kako bi upravo ta Sila odozgor vodila i vaš život. S tim mislima i nakanama pozivamo vas na svetu misu 8. lipnja u 18 i 30 sati i molitveno bdijenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje počinje u 20 sati, u prekrasnom svetištu pod otvorenim nebom u Remetama.

Ako nemate osobni prijevoz, do svetišta Majke Božje Remetske možete doći s Kaptola autobusnom linijom 226 i sa Svetica (stajalište kod Dinamovom stadiona) s autobusnom linijom 203.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh