Evangelizacija

OVCE

Poslušaj Isusov prijedlog kako živjeti kao spašena osoba Ako si loša osoba, postat ćeš loš vjernik. I to je velik problem jer često oni koji prilaze nama kršćanima nemaju dojam da vide ostvarene osobe koje su na putu i koje su sretne

Foto: EvgeniT, Pixabay

 

Čvrsto sam uvjeren u zadatak koji nam je Gospodin (naivno?) dodijelio. Meni je povjerio naviještanje evanđelja. Ja sam pozvan živjeti ga, učiniti ga vjerodostojnim, učiniti ga mogućim.

Samo je moj istinski ja sposoban susresti pravoga Boga

Bez težnje za herojskim životom, bez miješanja lijepog života u Kristu s malo izglednom svetošću koja zasjenjuje ono ljudsko, bez upadanja u zamku onih koji se, nesposobni za suočavanje sa životom, sklanjaju u samodostatnu i tvrdoglavu vjeru. Samo je moj istinski ja sposoban susresti pravoga Boga.

Ono što možemo učiniti je živjeti kao spašeni, u punoj ljudskosti, prihvaćajući evanđelje u svoj njegovoj ljepoti i paradoksalnosti

SVijet je već spašen

A svijet, kao što stalno ponavljam do iznemoglosti, ne moramo mi spasiti. Svijet je već spašen, samo što to ne zna. Ono što možemo učiniti je živjeti kao spašeni, u punoj ljudskosti, prihvaćajući evanđelje u svoj njegovoj ljepoti i paradoksalnosti. Vjerodostojni vjernici možemo biti samo ako duhovni život prihvaćamo kao put koji, između ostalog, omogućuje da naš život procvjeta u ljepoti i suosjećanju. Dobro kaže sveti Toma Akvinski: Gratia non tollit naturam, sed perficit, odnosno: milost ne uništava narav nego je usavršava.

Kako živjeti kao spašena osoba

Ako si loša osoba, postat ćeš loš vjernik. I to je velik problem jer često oni koji prilaze nama kršćanima nemaju dojam da vide ostvarene osobe koje su na putu i koje su sretne. Naprotiv, vide iskompleksirane, krute, kontradiktorne osobe. Štoviše, tužne i nesretne. Kako naviještati? Kako živjeti kao spašene osobe?

Isusov prijedlog

Sviđa mi se sâm Isusov prijedlog:

…gori od ljubavi prema Kristu. Tvoja svjetlost će doći do drugih

„Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.“ (Mt 5,14-16)
Ne propituje se daje li svijeća svjetlo ili ne. Ona gori.
Evo: gori od ljubavi prema Kristu. Tvoja svjetlost će doći do drugih.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Iz knjige „Ovce“ Paola Curtaza. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh