Mladi

LJUBAV VOĐENA RAZUMOM

Kako bez straha od odbacivanja prihvatiti novu ljubav? Uvijek trebamo moliti za to da jasnije shvatimo što je Bog isplanirao za naš život. Molimo ga da nam rasvijetli naš životni put

par u prirodi, šeta i drže se za ruke

Foto: Pexels, Pixabay

 

Zaljubljivanje, kao jedna od sastavnih dijelova našeg života, ponekad završi tugom i razočaravanjem. Kako bez straha od odbacivanja prihvatiti novu ljubav?

Svaki početak veze u nama budi osjećaje topline, ugode, sreće. Zbog tih osjećaja svaka je naša odluka vođena srcem, a ne razumom. Koliko god nam se to na početku činilo nebitno, svako novo upoznavanje, pa čak i prijateljstvo, trebamo sagledavati razumno.

Razum nam omogućuje da bolje upoznamo osobu s kojom želimo provesti neko vrijeme, ili čak cijeli život. Ako smo vođeni razumom, lakše ćemo donositi svakodnevne odluke. Imat ćemo priliku bolje upoznati tu osobu. Uvijek je sigurnije krenuti polako gradeći najprije prijateljski odnos. Tako ćemo drugoj strani dati do znanja da smo spremni uložiti više vremena i truda da veza opstane.

Svakodnevna molitva nam u tome može pomoći i olakšati naše odluke…

Prihvatiti osjećaj da nekoga volimo je također velika stvar. Time prihvaćamo i sve mogućnosti koje se mogu dogoditi u zajedničkoj budućnosti.

U vezi je bitno razlikovati zaluđenost i zainteresiranost. Biti zainteresiran za nekoga znači biti otvoren prema novim stvarima; zainteresiran za novo okruženje, nove prijatelje, situacije, izazove. Zaluđenost nam pak nameće opsesiju. Zato je važno da na početku veze je ne idealizirati svog partnera.

Bog nam uvijek pokazuje pravi put

Često se savjetuje da pričekamo Božji znak, no to ne znači da bismo trebali sjediti doma i čekati da Bog sve napravi. Kroz sve naše postupke Bog nam pokazuje što jest za nas, a što nije. Uvijek trebamo moliti za to da jasnije shvatimo što je Bog isplanirao za naš život. Molimo ga da nam rasvijetli naš životni put.

Zato bismo početak veze trebali shvatiti kao nešto što bi moglo biti lijepo. U svakoj situaciji pronađimo nešto dobro, i smatrajmo to poticajem da se izgradimo kao osoba.

 

Izvor: Youtube

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

PREPORUKA!

Knjiga „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh