Osobni razvoj

SVETE ŽELJE

Kada je sva naša radost Gospodin, tada nas on nadahnjuje pravim željama Ako se zaista budem radovala Gospodinu kao ljubavi svoga života, On će urediti i uskladiti moje želje sa svojom svetom voljom

Foto: Pixabay

 

Jedan od najvećih ljudskih strahova jest upravo taj: strah da ćemo zauvijek ostati sami. O tome razmišlja svaki mladi čovjek u nekom razdoblju svoga života. Sjećam se da sam se i ja nekoć toga bojala.

„Sva radost tvoja neka bude GOSPOD: on će ispuniti želje tvoga srca!“ (Ps 37,4)

Statistički gledano, mala je vjerojatnost da ćete ostati sami, ali umjesto da se pouzdajete u statistike, bolje položite nadu u Božja obećanja.
Dok sam bila solo, hrabrila sam samu sebe četvrtim retkom iz Psalma 37: „Sva radost tvoja neka bude GOSPOD: on će ispuniti želje tvoga srca!“ (Ps 37,4)

Ja volim darivati svoju djecu dobrim stvarima, a naš Nebeski Otac ljubi nas još daleko više, i želi ispuniti želje nas, svoje djece

Kao vrlo mlada djevojka tumačila sam si ovaj redak tako da će Bog ispuniti sve što mi padne na pamet. Samo trebam zaželjeti i On će to ispuniti u tren oka, kao automat ili dobra vila. Kad sam sazrela i prerasla takvo djetinjasto poimanje Boga te i sama postala roditelj, shvatila sam da u tom mom tumačenju ipak ima trunčica istine. Ja volim darivati svoju djecu dobrim stvarima, a naš Nebeski Otac ljubi nas još daleko više, i želi ispuniti želje nas, svoje djece. Shvatila sam također da ovaj redak izražava puno više od toga jer ja ne znam uvijek što je dobro za mene, ali On zna.

Župnik nam je objasnio da kad je sva naša radost Gospodin, tada nas on nadahnjuje pravim željama. On u nas stavlja svete želje

Čula sam još jedno tumačenje ovog retka koje mi je odmah ‘sjelo’. Župnik nam je objasnio da kad je sva naša radost Gospodin, tada nas on nadahnjuje pravim željama. On u nas stavlja svete želje.
To me je prosvijetlilo i oslobodilo jer znači da ako se zaista budem radovala Gospodinu kao ljubavi svoga života, On će urediti i uskladiti moje želje sa svojom svetom voljom. Kad se radujemo Gospodinu, spoznajemo ga na dublji način i želimo ono što On želi za naš život. Svemogući Bog tada može stavljati svoje želje u naša srca.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a  kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh