Duhovnost

ISUS TI GOVORI

Kada god se osjećaš usamljeno ili uplašeno… ...reci glasno: Isuse, ti si uvijek sa mnom, i nikada me nećeš prestati voljeti

Foto: Biblijske priče za djecu i mlade

 

Isus je uhvaćen

Isus i njegovi najbliži prijatelji – Petar, Jakov i Ivan – izašli su nakon večere u jedan maslinski vrt. Zvijezde su sjale na nebu, a u zraku se osjetio slatki miris. Samo je Isus znao da će se svijet uskoro zauvijek promijeniti.
„Pričekajte ovdje”, reče Isus svojim učenicima. Otišao je sam u vrt da se pomoli. „Oče, molim te”, reče Isus, „zar nema nekog drugog načina bez toliko patnje? Ne želim biti odvojen od tebe. Ali Oče, neka bude tvoja volja.”

Nije bilo drugoga načina. Isus je znao da će Bog položiti sve grijehe svoje djece na Isusova ramena kako bi ih spasio od kazne. A tijekom tih sati Isusove patnje, bit će odvojen od Oca kojeg ljubi jer kod Boga nema mjesta grijehu. To će biti ono najgore, ali Isus će to učiniti kako bi od Božje kazne spasio muškarce i žene, dječake i djevojčice.
Tada je začuo zveckanje mačeva i osjetio miris baklji. Vojnici su dolazili u vrt s Judom koji ih je vodio. Juda je vojnicima pokazao koji je od njih Isus.

Isus ti govori:

„Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” Evanđelje po Ivanu 15, 13

Ljubim te ljubavlju koja nikad ne prestaje. Ljubio sam te prije tvoga rođenja i nastavit ću te ljubiti zauvijek. Te davne tamne noći, dopustio sam da me ubiju na križu zbog moje neizmjerne ljubavi prema tebi. Kada god se osjećaš usamljeno ili uplašeno, reci glasno: Isuse, ti si uvijek sa mnom, i nikada me nećeš prestati voljeti.

Ulomak iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”, autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh