Foto i video

„NAJVEĆI DAR“

JUAN MANUEL COTELO „Bog me ‘proganjao’ čitave tri godine!“ Juan Manuel Cotelo gostovao je na Laudato televiziji u emisiji Jeste li znali, u kojoj je otkrio kako je zapravo nastao njegov najpoznatiji film! Naime, sve je započelo kada je začuo glas koji mu je govorio da počne pričati o Njemu…

Foto: Screenshot

 

Prošle subote, 6. lipnja, na Laudato televiziji gostovao je Juan Manuel Cotelo, španjolski novinar, redatelj, producent i scenarist.

U svom filmu ‘Najveći dar’, Cotelo je na predivan način prikazao doktrinu oprosta, o čemu je detaljno govorio u ovoj emisiji LTV-a, koja nosi naziv Jeste li znali.

Budući da mi je zvučalo glupo, zanemario sam taj glas

„Bog me je ‘proganjao’ čitave tri godine. Sve je započelo kada mi je predložio nešto što sam smatrao vrlo glupom idejom. Osjetio sam kako mi govori:

„Počni pričati o meni!“

Budući da mi je to zvučalo glupo, zanemario sam taj glas.“

Pune tri godine Juanu je iznova dolazio taj glas i govorio mu neka priča o Njemu…

No, Juan nije želio pričati o Bogu. Međutim, nakon nekog vremena, vidio je da ta ‘ideja’ počinje jako utjecati na njegov život. Shvatio je da ga je počela ‘proganjati’. Primjerice, počeo je upoznavati ljude koji su se obratili.

„Do tada sam mislio kako se jedino može ‘preobratiti’ valuta, iz dolara u eure“, kaže Juan. J

Nije znao što znači obratiti se, i tada je upoznao 12 obraćenika. Poželio ih je intervjuirati kako bi saznao što je to obraćenje. Počeo se je baviti rješavanjem svojih sumnji o vjeri, sakramentima, Crkvi…

Tada je napokon, tri godine potom, odlučio prihvatiti ideju o tome da progovori o Njemu…

 

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh