Osobni razvoj

PUTOKAZ ZA NEBO

Jesu li muškarci prepustili ženama svoje uloge Muškarci trebaju ponovno uzeti uzde u svoje ruke i svoju obitelj okupiti na molitvu

Foto: Pixabay

 

Pozvani smo biti duhovnim vođama svoje obitelji te skrbiti o njima i štititi ih na način na koji to žene nisu pozvane činiti. Promatrajući prosječnu obitelj, čini se da smo ženama prepustili sve te uloge. Svake nedjelje na misi u katoličkim crkvama ima 25 % više žena nego muškaraca.

Nisam siguran možemo li ući u kraljevstvo ako smo koje od svoje djece prepustili samomu sebi, ne učinivši ništa dok smo ga gledali kako odlazi u kraljevstvo tame

Muškarci trebaju ponovno uzeti uzde u svoje ruke i svoju obitelj okupiti na molitvu. Trebamo ih štititi i bdjeti nad duhovnim životom svoje djece i svoje supruge te ih poput pastira voditi u pravom smjeru. Nisam siguran možemo li ući u kraljevstvo ako smo koje od svoje djece prepustili samomu sebi, ne učinivši ništa dok smo ga gledali kako odlazi u kraljevstvo tame.

Obično su žene one koje obitelj povezuju sa širom društvenom zajednicom i to je lijepo ako to proizlazi iz njihovih posebnih darova i karizmi

Trebamo biti aktivni sudionici života župe, škole i šire zajednice. Ne govorim to samo oženjenima, nego svim muškarcima, jer svi smo na svoj način pozvani na duhovno očinstvo.
Obično su žene one koje obitelj povezuju sa širom društvenom zajednicom i to je lijepo ako to proizlazi iz njihovih posebnih darova i karizmi. Ali bojim se da to također proizlazi iz činjenice da su muškarci odsutni, osim kad je riječ o njihovom poslu i praćenju nogometne lige.

Iz knjige „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh