Osobni razvoj

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Jeste li u potpunosti svjesni da ste Božje djelo? Činjenica da nas Bog, koji je toliko moćan, poznaje do najsitnijih detalja i zanima se za naše živote jednostavno je zapanjujuća

upoznati sebe

Foto: SplitShire, Pixabay

 

Tisućama godina najveći su mislioci svih vremena dolazili do istog zaključka, do toga da se smislen život svodi samo na jedno. Aristotel je rekao da je „početak svake mudrosti spoznavanje samoga sebe“. Pascal je dodatno naglasio ovakav način razmišljanja u svom apelu čovječanstvu da „spozna samoga sebe“. Pa kako se je onda dogodilo da je naša filozofija o pronalasku ljubavi toliko fiksirana na potragu izvan sebe umjesto u sebi?

Jeste li svjesni sebe na način na koji vas je svjestan vaš Tvorac?

U Psalmu 139 psalmist se divi koliko nas Bog savršeno pozna. Činjenica da nas Bog, koji je toliko moćan, poznaje do najsitnijih detalja i zanima se za naše živote jednostavno je zapanjujuća. Svjestan nas je itekako, od trenutka kad se probudimo do trenutka kad sklopimo oči na počinak. I nakon što stih za stihom hvali Božje poznavanje nas, psalmist kaže nešto što vraća fokus na „mene“. To u jednom od novijih američkih prijevoda Biblije glasi: „(Hvala ti…) što su djela tvoja predivna, dobro znam“ (Ps 139,14).

Jeste li shvatili?

Pročitajte ponovno. Nakon što opisuje da smo Božje djelo, psalmist izjavljuje: „(Hvala ti…) što su djela tvoja predivna, dobro znam“. Drugim riječima, Psalam bismo mogli parafrazirati ovako: „Bože, čudesno si me stvorio. Ja sam tvoje remek-djelo i znam da je sve što god Ti stvaraš predivno.“Vrijedi li to i za vaš život? Jeste li u potpunosti svjesni da ste Božje djelo? Vjerujete li uistinu da ste prekrasni jednostavno zato što ste Božji? Jeste li svjesni onoga što vas čini jedinstvenim? Jeste li svjesni sebe na način na koji vas je svjestan vaš Tvorac?

Iz knjige Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a  kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh