Duhovnost

ZAPISI SVETOG PISMA

Jeste li svjesni koliko nas Bog ljubi i blagoslivlja? Kada se osjećate nemirno prisjetite se Poslanice Rimljanima 15,13: A Bog nade napunio vas svakom radošću i mirom u vjeri da izobilujete u nadi snagom Duha Svetoga

Foto: junpinzon, Shutterstock

Foto: junpinzon, Shutterstock

 

Jeste li ikada zastali i promislili koliko ste blagoslovljeni svojim životom? Bog nas je stvorio na Svoju sliku i priliku. Nema toga što ne možemo postići u svojim ovozemaljskim životima. Znate li da zbog Boga vi ste snažni, niste slabići. Tako je rečeno u Izaiji 40:29Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga.

Vi ste izabrani, niste odbačeni! Tako je zapisano u Ivanovom evanđelju 15. poglavlje 16. redak: Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime”.

Nemojte biti obeshrabreni, vi ste hrabri! Navodi Izaija 41,10Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.

Voljeni ste, niste napušteni! Tome u prilog ide i Psalam 23 redak 4-5. Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.

Kada se osjećate nemirno prisjetite se Poslanice Rimljanima 15,13: A Bog nade napunio vas svakom radošću i mirom u vjeri da izobilujete u nadi snagom Duha Svetoga.

I ne zaboravite, Bog nas sve ljubi. Ta tako je pisano u Prvoj Ivanovoj poslanici 3, 1-3:

„Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo. A svijet nas ne poznaje zato što ne poznaje njega. Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični jer vidjet ćemo ga kao što jest. I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist.“

Za Book.hr priredila Anamarija Pranjić

Preporučujemo knjigu Obnova porukeautora Dereka Princea, priznatog kršćanskog autora i učitelja. U ovoj knjizi autor istražuje temu dobre vijesti ili Evanđelja. On donosi jasno razumijevanje Božjeg plana spasenja i ljubavi prema ljudskom rodu. Knjiga uz praktične primjere i duhovne istine pomaže čitateljima da cijene i žive u svjetlu dobre vijesti koju je Isus Krist donio svijetu. Možete je nabaviti putem webshopa naše Biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh