Duhovnost

DAVID WILKERSON

Jeste li se ikada pitali koja je svrha vašeg života? Jeste li se ikada obeshrabrili jer niste mogli odgonetnuti svoj pravi poziv?

Foto: No Revisions, Unsplash

Foto: No Revisions, Unsplash

 

Izabrani smo

Isus ukratko iznosi našu osnovnu svrhu u Ivanu 15,16: „Niste vi mene izabrali, nego sam ja vas izabrao i odredio vas da idete i rodite rod i da vaš rod ostane“. Naša svrha je jednostavno roditi rod. Mnogi iskreni kršćani misle da rađanje roda znači dovoditi duše Kristu, ali rađanje roda znači nešto mnogo veće od zadobivanja duša. Rod o kojem Isus govori je pokazivanje sličnosti s njim.

Naša svrha u životu mora biti sve više i više postajati sličan Isusu. To mora biti ključno u svim našim aktivnostima, našem stilu života, našim odnosima. Uistinu, svi naši darovi i pozivi – naš rad, služba i svjedočanstvo – moraju istjecati iz te osnovne svrhe.

Ono što postajemo u Njemu

Ako u srcu niste slični Kristu – vidljivo mu postajući slični – promašili ste Božju svrhu. Vidite, Božja svrha za vas ne može se ispuniti onim što radite ili izmjeriti nečim što ste postigli. Njegova svrha je ispunjena u vama jedino onim što postajete u njemu, koliko ste se promijenili i postali mu slični.

Duhovni hram

Učenici su poveli Isusa u razgledavanje hrama u Jeruzalemu; pokazivali su mu veličinu i veličanstvenost te građevine jer su mislili da će time biti impresioniran kao i oni. Umjesto toga, Isus im je zapravo rekao: „Nijedan kamen ovoga hrama neće ostati stajati. Sve to izgleda vrlo impresivno, ali to je usredotočeno na čovjeka.“ Ukratko, Isus je preusmjerio pozornost učenika na duhovni hram te je Pavao kasnije pisao Crkvi: „Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji stanuje u vama?“ (1 Kor 6,19).

Danas su mnogi vjernici poput učenika, impresionirani pogrešnim stvarima, ali Isusova poruka je jasna: moramo se usredotočiti na svoj duhovni hram. Činjenica je da Duh Sveti prebiva u našem tijelu i dok provodimo vrijeme s njim, on je svakoga trenutka spreman uvesti nas u svoju svrhu.

Izvor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Za Book.hr priredila M. V. odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh