Osobni razvoj

BOŽE, ZAŠTO MORAM PROLAZITI KROZ OVO?!

Jesi li se ikada zapitao zašto nas Bog odmah ne oslobodi od okova i problema Kada nas pritišću životni problemi, često se udaljavamo od Boga. Zašto Bog uopće dopušta da patimo? Jedino Gospodin zna što je sve potrebno u životima Njegove djece. Vjerujmo Mu, On nikada ne griješi

Foto: Shutterstock

 

Kada dopustimo Duhu Svetom da nas vodi, emocionalno je iscjeljenje unatoč tome bolno. Vjerujem da postoje dvije vrste boli: bol zbog promjene, i bol zbog nedostatka promjena. Ako dopustiš Duhu Gospodnjem da usmjerava tvoj oporavak, On će uvijek biti tu kako bi ti davao potrebnu snagu, i to u svakoj fazi; bez obzira na to s kakvim se poteškoćama suočavaš, moći ćeš ih izdržati. Gospodin je obećao da nas nikada neće ostaviti ili napustiti.

„U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: „’Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti!’“ (Hebrejima 13,5)

Kada slijediš plan koji ti je Bog pokazao, i dođeš do bolnog dijela svog života, sjeti se da je Duh Sveti Osnažitelj. Ponekad će možda i izgledati kao da nećeš uspjeti sve prebroditi. U takvim trenucima zamoli Gospodina da te osnaži

Kada smo u iskušenju da se udaljimo od Boga, treba se sjetiti Isusova obećanja. Počnemo li „raditi po svome“, na opasnom smo putu. Naš nebeski Otac nema obavezu podupirati nas kada prolazimo kroz poteškoće koje nikada nisu ni bile dio njegova plana za nas. Možemo sve to preživjeti, ali potrošit ćemo mnogo više snage i truda nego što je potrebno. Bol koja je rezultat emocionalnog ranjavanja i iscjeljivanja, može biti snažnija i teža negoli neka fizička bol. Kada slijediš plan koji ti je Bog pokazao, i dođeš do bolnog dijela svog života, sjeti se da je Duh Sveti Osnažitelj. Ponekad će možda i izgledati kao da nećeš uspjeti sve prebroditi. U takvim trenucima zamoli Gospodina da te osnaži.

Bolje je jednostavno samo vjerovati Gospodinu, znajući da On nikada ne griješi i da nikada ne kasni

Jesi li se ikada zapitao zašto nas Bog odmah ne oslobodi od okova i problema? Razlog je taj što jedino Gospodin zna što je sve potrebno u životima njegove djece, pa tako zna i koje je pravo vrijeme za to. Iz osobnog iskustva znam da je bolje da Mu vjerujem, nego da sumnjam i dovodim sve u pitanje. Nije pogrešno pitati Boga: ,,Zašto?” Osim ako takvo zapitkivanje ne proizvodi zbrku. U tom slučaju, bolje je jednostavno samo vjerovati Gospodinu, znajući da On nikada ne griješi i da nikada ne kasni! Često razumijemo zašto se nešto dogodilo i razumijemo neku situaciju, ali tek kada sve prođe i kada je možemo sagledati iz druge perspektive – sagledavajući stvari i situacije unatrag.

Imam mnogo iskustava u svom životu, koja definitivno nisam razumjela dok sam kroz njih prolazila. Sada sam, nakon svega, shvatila značenje i svrhu poteškoća

Imam mnogo iskustava u svom životu, koja definitivno nisam razumjela dok sam kroz njih prolazila. Sada sam, nakon svega, shvatila značenje i svrhu poteškoća. Prolaziti kroz poteškoće je bolno. Da bismo imali pozitivno svjedočanstvo, bitno je uspješno prebroditi poteškoće. Bolno je prolaziti kroz poteškoće dok smo kušani. Slavni, ljepši dio dolazi nakon što prođemo kroz sve kušnje, testove, kada možemo posvjedočiti o pobjedi i velikoj Božjoj vjernosti. Nema svjedočanstva bez iskušenja.

Iz knjige „Lepota umesto pepela“, autorice Joyce Meyer.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh