Duhovnost

U TRI TERMINA

JEDNA OD NAJSNAŽNIJIH MOLITVI! Odazovimo se molitvi krunice Bit razmatranja krunice: čuvajmo ta otajstva krunice u svojim srcima i razmišljamo o njima što češće! Na taj način otvaramo se djelovanju Duha Svetoga, koji tako mijenja čitavo naše biće kako bismo bili što sličniji Kristu!

Foto: James Coleman, Unsplash

Foto: James Coleman, Unsplash

 

Na Facebook stranici Krunica Hrvata svega svijeta pozivaju sve na molitvu krunice. Prenosimo dio njihove objave i podsjećamo vas zašto je važno u svakodnevnu molitvu uvrstiti i molitvu krunice. Osim toga, možete pohoditi i tečaj razmatranja Krunice koji organiziraju Kristofori. O njemu možete više saznati na poveznici.

Subotnje istodobne krunice Hrvata na svim  kontinentima

„Nakon dulje pauze nastavljamo s našim duhovnim susretanjima pod zastavom Marije i u molitvi s njom, u Zdravomarijama koje ćemo opet istodobno upućivati iz svih zemalja i sa svih kontinenata gdje žive i vjeruju Hrvati. Organiziranje subotnjih istodobnih krunica Hrvata svega svijeta nije lagan posao. Uspostaviti prve komunikacije, pripremiti sadržaje za reportaže župa, motivirati vjernike, izvježbati susret, napraviti probe i ustrajavati. To biva razlogom naših duljih tišina.

No, i nakon posljednjeg posjeta Australiji, kao i svaki put kad obilazim zajednice dijaspore, susrećem se redovito s brojnim svjedočenjima koliko vam je naša istodobna krunica Hrvata značila u ona nezgodna vremena, koliko je na neke od vas trajno utjecala, ali i kako vam nedostaje. I to je razlog zašto smo opet tu, čemu se vrlo radujem.

Usladit će se liturgijska vremena s pojedinim kontinentima te će se predstavljati samo župe tog kontinenta, na način da ćemo svake subote moliti s novom zajednicom. Sljedeća novina je ta što ćemo krunicu emitirati triput u 21.00. – prema tri lokalna vremena: sydneyskom, zagrebačkom i chicaškom – kako bi je svatko mogao gledati i moliti u neko prikladno vrijeme subotom navečer u svim dijelovima svijeta. Sretno vam s ovom krunicom sutra (op.a. 23. veljače) koju molimo iz Canberre, svatko u svoje vrijeme”; navodi se na stranici Krunica Hrvata svega svijeta.

O snazi krunice

Podsjetite se što su o krunici navodili sveci i pape:

„Ako je liturgija, kao čin Krista i Crkve, spasenjski čin par excellence, krunica je također, kao meditacija o Kristu s Marijom, spasenjsko razmatranje. Uranjanje u Otkupiteljev život, od otajstva do otajstva, vodi tome da se ono što je on učinio i što liturgija uprisutnjuje duboko usvaja i oblikuje naše živote.” sveti papa Ivan Pavao II. „Krunica je veličanstvena molitva za sve potrebe Crkve, naroda i cijelog svijeta.“ papa Ivan XXIII.

„Kažem vam, nema problema, koliko god on bio težak, koji po molitvi krunice ne bi mogao biti riješen. Molitva svete krunice rješava sve.“ sestra Lucia dos Santos iz Fatime

„Jednog će dana krunicom i škapularom Naša Djevica spasiti svijet.“ sveti Dominik

„Cijela se krunica može izmoliti svaki dan, a postoje i oni koji to zaista čine.“ sveti papa Ivan Pavao II.

„Očevi i majke moraju svojoj djeci dati primjer, posebno na kraju radnog dana kad se okupe u svom domu, i moliti svetu krunicu klečeći pred slikom Djevice.“ papa Pio XI. „Iskreno potičemo sve kršćane da javno ili u svojim domovima sa svojim obiteljima mole krunicu.“ papa Lav XIII.

„Ljubite Majku i molite njezinu krunicu. Krunicom možemo pobijediti sve zlo ovoga svijeta. Sve Božje milosti dolaze preko Blažene Djevice.“ sveti Padre Pio

Bit razmatranja krunice: čuvati otajstva krunice u svojim srcima

(…)Marija je sve te događaje čuvala u svom srcu i razmišljala o njima. Upravo je to bit razmatranja krunice: čuvajmo ta otajstva krunice u svojim srcima i razmišljamo o njima što češće! Na taj način otvaramo se djelovanju Duha Svetoga, koji tako mijenja čitavo naše biće kako bismo bili što sličniji Kristu! Znanje uma postaje vjerom srca tek kroz prihvaćanje razmatranjem uz pomoć Duha Svetoga (meditacijom). Ako smo nešto naučili i u to povjerovali u razumu, to još uvijek ne znači da smo u to povjerovali u srcu.

Najdragocjenije će nam biti ono do čega ćemo u razmišljanjima o pojedinim otajstvima doći sami, po nadahnuću Duha Svetoga. Riječi koje se nastane u našem srcu imaju posebnu snagu u našim životima. (iz knjige „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu“ autora Josipa Lončara)

Odazovimo se i molimo krunicu!

Knjižicu „Razmatranje otajstava krunice (Škola molitve 2)“ možete besplatno skinuti ovdje.

Druge naslove Josipa Lončara potraži na webshopu naše Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh